Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper försäljningen av Iad-annonser fri

Apple släpper kontrollen över annonsförsäljningen via plattformen Iad, och låter försäljningen skötas direkt av utvecklarna.

Apples grundare och dåvarande vd Steve Jobs lanserade reklamplattformen Iad 2010. Tjänsten skulle göra det enkelt för utvecklare att integrera annonser av hög kvalitet i sina appar. #Iad kom till Sverige 2014, och finns i dagsläget tillgängligt i över 100 länder.

Iad har dock aldrig blivit någon riktig succé, vilket kan bero på relativt höga annonspriser och en hård styrning av Apple vad gäller annonsernas innehåll. Under förra året stod Iad endast för 5,1 procent av intäkterna från annonsering i mobila enheter, enligt data från Emarketer. Som jämförelse samlade Facebook in 37,9 procent och Google 9,5 procent. Förra året införde Apple flera förändringar i försäljningen som skulle göra det enklare att köpa riktade annonser.

Nu rapporterar Buzzfeed att Apple helt släpper kontrollen över annonsförsäljningen, och gör sig av med gruppen som ansvarat för det. Plattformen Iad kommer att uppdateras så att utvecklare kan sälja annonser genom tjänsten automatiskt. Dessa kommer framöver också att behålla alla intäkterna själva, istället för det tidigare systemet där Apple tar 30 procent.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.