Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ipad Pro nästa vecka, säljstart i november

Förutom nya Iphone-modeller och en ny Apple TV kan vi även få se Ipad Pro och en ny Ipad Mini nästa vecka, men hur mycket hinner Apple med?

I takt med att Apples september-evenemang kommer allt närmare tätnar också förhandsuppgifterna om vad som faktiskt kommer att visas upp. I år håller Apple eventet i Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco, med plats för 7 000 gäster vilket borgar för ett av företagets största tillställningar någonsin. Enligt 9to5mac valdes den stora lokalen medvetet för att spegla eventets omfattning. Sajten hänvisar till anonyma källor som menar att 9 september kommer att bjuda på en stor mängd lanseringar utan motstycke i Apples historia, rentav större än förra året som bjöd på Iphone 6 och 6 Plus, betalsystemet Apple Pay samt Apple Watch.

Det som får anses säkert är att Apple kommer att visa upp årets smarta mobiltelefoner, nämligen Iphone 6S och den större Iphone 6S Plus. Mycket utrymme väntas också vikas åt en ny och förbättrad Apple TV.

Ipad kan komma

Tidigare rykten har dessutom hävdat att Apple i år kommer att lansera nya Ipad-modeller under eventet, istället för att som tidigare göra det i oktober. Dagens rapport uppger att Ipad mycket riktigt är planerad att figurera nästa vecka, närmare bestämt den länge omtalade större Ipad Pro samt en Ipad Mini 4. En uppföljare till Ipad Air 2 är också under utveckling, men kommer inte att lanseras förrän 2016.

Ipad Mini 4 är en tunnare version av den nuvarande Ipad Mini 3, men med snabbare processor och stöd för funktionerna Split View, Slide Over och Bild-i-bild som kommer med IOS 9. Kamerorna kommer också att bli bättre. Prestandamässigt kommer Ipad Mini 4 att motsvara dagens Ipad Air 2.

Den kraftigare Ipad Pro kommer att marknadsföras mot professionella användare och erbjuda bland annat en stylus med stöd för Force Touch. Ipad Pro kommer också att ha riktiga stereohögtalare för bättre ljud. Enligt rapporten kommer Ipad Pro dock inte att börja säljas förrän i november, som tidigare uppgivits och förhandsbokningar tas emot i oktober. Det finns därför fortfarande en möjlighet att Apple ändrar sina planer och skjuter lanseringen av Ipad-modellerna till oktober som de brukar.

Ipad Pro kommer att levereras med IOS 9.1, som ska innehålla flera förbättringar anpassade för den större plattan. Bland annat ska systemet ge optimerade versioner av den digitala assistenten Siri och Notiscenter.

Nya armband

Det slutar dock inte där. Även Apple Watch kommer att få lite tid i rampljuset med lanseringen av den första större mjukvaruuppdateringen Watch OS 2, och dessutom kommer fler färger av sportarmbanden att släppas. Färgerna ska vara samma eller liknande de som Apples chefsdesigner Jony Ive visade upp i Milano tidigare i år, bland annat röda och gula armband.

Med eller utan nya Ipad-modeller verkar alltså årets september-event ut att bli proppfullt av nyheter och nya produkter, och den stora frågan är hur Tim Cook och hans gäng ska hinna med att visa upp allt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.