Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skicka julkort från Macen

Det är snart dags att skicka iväg julkorten för att de ska hinna fram före jul, och 99mac tipsar om några olika alternativ för de som vill använda sina egna bilder.

För två år sedan publicerade 99mac en guide för hur du gör egna julkort med hjälp av Pages eller Iphoto. För den som behöver handledning genom processen är den fortfarande läsvärd. Nedan finns några alternativ för den som vill skicka julkort med egna motiv och vad det kostar.

Iphoto

Mac-användare kan beställa julkort direkt av Apple via Iphoto. Om inte bilderna du vill använda finns där redan går det att importera dem och sedan skapa kort baserade på mallar. Det finns flera med julmotiv. Korten går att få vikta eller enkla och kostar från 8,49 kronor styck. Frakt tillkommer.

Apple skriver att korten skickas inom 3-5 arbetsdagar. Värt att notera är att leveransen sker med budfirma och det krävs en underskrift vid mottagandet.

Präglade kort

Klassiska

30 kr/st

12,49 kr/st

8,49 kr/st

vikta kort

vikta kort

enkla kort

12,7 x 17,8 cm

12,7 x 17,8 cm

10,2 x 15,2 cm

Tjänster online

99mac har tidigare testat att beställa fotoprodukter från Photobox.se och där kan man också beställa egna julkort. Sajten säljer kort i 10-pack och erbjuder flera storlekar och mallar att utgå ifrån. Det ingår vita kuvert anpassade till korten.

Beställningar som görs före klockan 15:00 skickas samma dag. Det kan ta upp till 5–6 arbetsdagar att få hem korten.

Prisexempel

Smala kort

99 kr

Enkla kort (A6 porträtt)

119 kr

Vikta kort (A6 porträtt)

129 kr

Andra sajter där du kan beställa kort:

Mallar till Mail

Tycker du att det är ute att skicka fysiska julkort kanske mallar till ditt mejlprogram är något att satsa på istället. Equinux säljer bland annat ett paket med juliga mallar för 7,55 euro, motsvarande 70 kronor som integreras direkt i Apples Mail.

I paketet Season's Greetings 7 ingår 24 mallar som passar för både jul och nyår.

Att skicka julhälsningar via Mail kräver bara en internetuppkoppling och kostar inget i sig. Kommer dessutom oftast fram till mottagaren direkt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.