Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

direkt från testlabbet

Iphone 6 och Iphone 6 Plus

UPPDATERAD. Nu finns Apples nya Iphone-modeller i Sverige. 99mac har lagt vantarna på både Iphone 6 och Iphone 6 Plus och testar vad de går för.

Slutsats och omdöme

Iphone-spekulanter kan nu välja mellan en stor Iphone eller en jättestor Iphone. För en del är valet säkert lätt, den ena eller den andra modellen lockar mest, men det finns saker som gör det onödigt svårt att välja. Enheterna har inte exakt samma specifikationer så användare som tycker att 6 Plus är för stor missar exempelvis den optiska bildstabiliseringen.

Användare som mest nyttjar sin telefon för att använda appar eller surfa på nätet kommer uppskatta den större skärmen på Iphone 6 Plus – den är verkligen knivskarp och rymmer mycket information. I landskapsläge kan appar dela skärmen i två kolumner vilket är ett smart sätt att nyttja den stora skärmen på. Men för personer som tänker hålla enheten mot örat i någon större utsträckning borde Iphone 6 locka mest – den är tveklöst smidigare och påminner mest om tidigare Iphone-modeller.

Båda modellerna presterar snarlikt varandra när det gäller det mesta. Båda är ett par steg snabbare än sina föregångare i våra tester vilket alltid är ett plus. Att de har stöd för snabbare LTE och Wifi är också trevligt.

Den främre kameran hanterar nu dåligt belysta miljöer bättre vilket faktiskt gör Facetime användbart. Förut har jag mest fått titta på gryniga mörka bilder där det kanske sitter en person och pratar med mig och den bakre kameran är så pass bra att jag sällan får anledning att ta med mig systemkameran.

Det enda riktigt obegripliga med den här lanseringen är att Apple valt att behålla 16 gigabyte som minsta lagringsalternativ. Köp inte! Det blir snabbt fullt och saker som att uppdatera IOS över internet går inte utan att först radera hälften av innehållet för att frigöra utrymme.

Iphone 6

Fördelar
+ Ryms i en hand
+ Bättre kameror
+ Snabbare

Nackdelar
- 16 GB är snålt
- Utstickande kameran är ful

Iphone 6 Plus

Fördelar
+ Fantastisk skärm, knivskarp
+ Snabbare
+ Optisk bildstabilisering
+ Bra batteritid

Nackdelar
- Jättestor
- 16 GB är snålt
- Utstickande kamera

Kommentarer
53 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.