Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6 – allt vi tror oss veta

99mac samlar ihop rykten och förhandsuppgifter inför Apples kommande presentation av nästa Iphone den 9 september.

Övrigt

Namnet

Apples nya Iphone har allmänt kallats Iphone 6, av egentligen ingen annan anledning än att den kommer att ersätta Iphone 5S. Apples principer för namngivning har oftast följt samma mönster, där en ny siffra följs av en S-modell året efter, och därefter en ny siffra. Att det inte är fråga om den sjätte versionen av Iphone, oavsett om vi räknar bort S-modellerna, är av underordnad vikt.

Påstådda bilder av en instruktionsmanual pekar mot att telefonen mycket riktigt kommer att kallas Iphone 6. Enligt vissa källor får den större modellen ett eget namn, nämligen Iphone Air.

Prognos:

Jodå, vi tror att den kommer att heta Iphone 6. Varför krångla till det? Apple verkar tycka om att numrera stigande, utan alltför mycket hänsyn till vilken telefon i ordningen det är.

Mycket sannolikt.

Iphone Air däremot verkar vara ett konstigt namn på en produkt som är större än övriga i familjen. Iphone Air skulle vara ett bra namn om telefonen krympte eller blev ordentligt mycket lättare.

Inte alls sannolikt.

Priset

Enligt flera analytiker kommer Apple att höja priset på Iphone 6 jämfört med tidigare modeller. Framförallt skulle detta gälla det subventionerade priset när telefonen köps tillsammans med ett abonnemang från en operatör. Upp till 100 dollar tros priset kunna höjas med, motsvarande cirka 700 kronor.

Prognos:

Apple är som regel väldigt konservativa med både prishöjningar och prissänkningar. De brukar snarare föredra att skapa mervärde genom att introducera nya funktioner till samma pris som tidigare. Visserligen kan komponenter som safirglas och större bildskärmar innebära högre produktionskostnader, och kanske kan en 5,5-tums Iphone 6 motivera ett nytt prissegment, men vi tror att grundpriset bevaras på ungefär samma nivå som tidigare.

Inte särskilt sannolikt.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.