Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fotografering

Mpod Mini ett kompakt stativ för Iphone

Från Joby, tillverkaren av Gorillapod-stativen för kameror, är det senaste stativet för telefoner ett kompakt sådant som passar många olika modeller och är lätt att ta med sig.

En #Iphone är lätt att hålla i och fotografera med, men det är desto svårare att ställa ifrån sig för att till exempel ta kort med självutlösare. Det behövs någon form av stativ för att placera telefonen i rätt position. Ett stativ kan även vara bra att ha vid filmtittande eller läsning, för att få en behaglig betraktningsvinkel.

Då ämnet #fotografering är på tal idag (se vår nyhet om Olloclip 4-in-1) passar det bra att tipsa om ett nytt stativ för Iphone som lanserades i slutet av sommaren och som passar utmärkt som komplement till fotografering med just Olloclips objektiv.

Företaget Joby, som tillverkar allehanda tillbehör för kameror med mera, ligger bakom det numera välkända kamerastativet Gorillapod vars flexibla ben gör att det går att placera och fästa nästan varsomhelst. Joby tillverkar ett antal olika stativ baserat på samma teknik och det senaste för Iphone heter Mpod Mini Stand.

Mpod Mini är ett kompakt stativ som passar för stort antal olika telefoner på marknaden, det går till och med att använda telefoner med skal på om de inte är alltför stora. Två fästen håller telefonen på plats och mellan dessa går elastiska band som spänner fast telefonen i stativet.

Mpod Mini är som namnet antyder ett litet och kompakt stativ som är enkelt att ha med sig, endast 11,6 centimeter långt och det väger bara 30 gram.

Även om det lanserades i slutet av augusti och finns att köpa i USA verkar det vara lite svårare att få tag i för oss i Sverige än så länge. I USA säljs stativet hos Amazon med flera för bara 15 dollar (drygt 100 kronor), men Joby själva levererar inte internationellt utan hänvisar till sin svenska distributör Focus Nordic AB som till synes inte fått in Mpod Mini i sitt sortiment ännu.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.