Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fotografering

Olloclip lanserar 4-in-1, ett nytt objektiv för Iphone

Olloclip som tillverkar objektiv för att användas med Iphone har släppt ett nytt kombinationsobjektiv, 4-in-1, som har två olika makron utöver vidvinkel och fisheye samt ska ge renare bilder än föregångaren 3-in-1.

Kameran i #Iphone blir bättre för varje generation av telefonen och är numera den populäraste kameran att ta digitala bilder med, inte minst för att "den bästa kameran är den man har med sig" som det brukar uttryckas. Variationen i fotograferingen är dock begränsad, inte minst jämfört med kameror som har utbytbara objektiv.

För de som vill använda sin Iphone som kamera men saknat variationerna av olika objektiv har tillverkaren Olloclip etablerat sig som tillverkare av små smidiga objektiv som fästs direkt på telefonen. Förra året skrev vi om deras produkt 3-in-1 som var tre objektiv i ett: vidvinkel, fisheye och makro. Nu har Olloclip lanserat sitt senaste objektiv: 4-in-1.

4-in-1 är likt 3-in-1 byggd i aluminium men har en ny design. Som namnet antyder handlar det om fyra olika alternativ i det nya objektivet. Istället för ett makroobjektiv finns det två olika varianter av makro med 10 respektive 15 gångers förstoring. Utöver det har optiken förbättrats för att ge renare bilder med färre förvrängningar.

Det finns två varianter av 4-in-1, en för Iphone 5 och 5S samt femte generationens Ipod Touch och en för Iphone 4 och 4S samt fjärde generationens Ipod Touch. Det finns däremot ingen modell för nya Iphone 5C i dagsläget. 4-in-1 kan fås i svart, silver eller röd färg.

Olloclip 4-in-1 går att beställa från företagets hemsida i USA för 70 dollar (cirka 500 kronor) plus frakt.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.