Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nvidia presenterar snabbare grafikkort för bärbara datorer

Apple har använt Nvidias grafikkort i flera datormodeller de senaste åren. Nu har Nvidia presenterat nya grafikkort för bärbara datorer. Högre prestanda och bättre användning av datorns batteri utlovas.

Fem nya grafikkort har lanserats av #Nvidia. De nya modellerna ryms i produktfamiljen #GT 700M och enligt tillverkaren ska funktioner som GPU Boost 2.0 bidra till att grafikkortets processor används maximalt när det behövs, exempelvis när ett spel startas. En teknik Nvidia kallar Optimus ska bidra till förbättrad batteritid i bärbara datorer genom att slå av grafikkortets egna processor när den inte behövs.

De fem modellerna är uppdelade beroende på vilken prestanda de levererar. GT 720M och GT 735M är för vad Nvidia kallar vanliga bärbara datorer, medan GT 740M, GT 745M och GT 750M är utvecklade för datorer med ett större fokus på prestanda.

Enligt Nvidia kommer GT 700M-korten att finnas i en bärbara datorer från en rad tillverkare inom en snar framtid. Apple nämns inte bland dessa tillverkare, men med tanke på att företaget sedan många år byggt #Macbook Pro på antingen Intels integrerade grafikkort eller en kombination av dessa och grafikkort från Nvidia är det inte osannolikt att Apple väljer att använda någon av modellerna i framtida modeller av Macbook Pro, #Imac eller #Mac Mini.

Sedan tidigare använder instegsmodellen av den nuvarande generationens Imac Nvidias GT 640M-kort. 15-tumsmodellerna av Macbook Pro och Macbook Pro med Retina-skärm säljs också med både Intel HD Graphics 4000 och Nvidia GT 650M som standard.

Mac Mini bygger sedan slutet på 2012 enbart på Intels integrerade grafikkort HD Graphics 4000.

Enligt Nvidia ska den enklaste modellen i den nya serien grafikkort, GT 720M, vara 2,5 gånger snabbare än Intels integrerade grafikkrets HD Graphics 4000 i spel som exempelvis Crysis 2. Som vanligt ska denna typ av prestandamätningar tas med en nypa salt, men kan ändå ses som en indikation på vart Nvidia siktar med sina nya grafikkort.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.