Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple introducerar AirPlay Direct den 12 september

En ny version av AirPlay kan dyka upp i samband med lanseringen av nästa generation iPhone. Huvudnyheten sägs vara att funktionen inte längre är beroende av trådlösa nätverk utan kan ansluta direkt till passande enheter.

Apple kan introducera en uppdaterad variant av AirPlay på presskonferensen den 12 september, det rapporterar The Telegraph. I dagsläget krävs ett trådlöst nätverk för att funktionen ska fungera, men detta kan inom kort komma att ändras.

Tidningen hänvisar till en källa nära Apple, som uppger att nästa version av Airplay kan ansluta direkt till passande tillbehör, exempelvis högtalare eller andra uppspelningsenheter, genom att upprätta ett eget trådlöst nätverk. Det gör det enkelt att använda AirPlay även utan ett befintligt trådlöst nätverk, exempelvis med en portabel högtalare på stranden.

Funktionen sägs heta AirPlay Direct och kan mycket väl utnyttja Wifi Direct, en standardiserad variant av trådlösa ”ad-hoc”-nätverk som låter enheter ansluta till varandra utan accesspunkt eller annan nätverksutrustning. Detta protokoll utnyttjas redan i AirDrop, som introducerades i OS X Lion och gör det möjligt att skicka filer mellan Apples enheter.

Samma källa gör gällande att Apple introducerar AirPlay Direct i samband med introduktionen av iPhone 5, som väntas ske på en presskonferens den 12 september.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.