Rykte:

Final Cut Pro kan släppas som prenumerationstjänst

Apple har visat att de satsar på prenumerationstjänster de senaste åren och nu kan även Final Cut Pro bli en del av det.

Apple har nyligen uppdaterat sitt varumärkesskydd för Final Cut Pro och i registreringen finns beskrivningen ”Software rental”. Något som inte fanns med när det senast uppdaterades och nu har spekulationer uppstått om Final Cut Pro kommer att erbjudas som prenumerationstjänst. Det kända videoredigeringsprogrammet kostar just nu 3 695 kronor med fri tillgång till uppdateringar i App Store.

Det kan vara en häftig prislapp för många som bara vill pröva på eller använda programmet under korta perioder. En prenumerationstjänst skulle dessutom kunna ge Apple kontinuerligt pengaflöde för tjänsten. Detta är än så länge ett väldigt löst rykte baserat på två ord och kanske gäller ett framtida släpp av programvaran till iPad eller ingenting alls.

Via: 9to5mac

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
6 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.