Epic Games bakom förslag om alternativ till App Store

Ett förslag i North Dakota som skulle kunna öppna upp för andra digitala marknader än App Store på Apples enheter kan röstas igenom inom kort. Många spår att förslaget kan godkännas och nu visar det sig att Epic Games varit med och lagt fram det.

I den amerikanska delstaten North Dakota stundar ett förslag om att tvinga digitala plattformar till att ha alternativa marknader och betalningssystem. Det skulle betyda att man kan tvinga Apple till att öppna upp för andra digitala affärer än App Store om förslaget får medhåll. Nu har det kommit fram att kvinnan bakom förslaget, Lacee Bjork Anderson, har varit anställd lobbyist åt Epic Games.

Detta genom alliansen App Fairness som förespråkar bland annat avgiftsfria marknadsplatser på plattformar. Utöver Epic Games finns bland annat Spotify och Basecamp med i App Fairness. Även om förslaget inte har med rättegången mellan Epic Games och Apple att göra verkar det som att kampen kommer att fortsätta även efter. Rättegången mellan båda parter förväntas bli av i maj.

Via: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
18 svar

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.