Epic Games bakom förslag om alternativ till App Store

Ett förslag i North Dakota som skulle kunna öppna upp för andra digitala marknader än App Store på Apples enheter kan röstas igenom inom kort. Många spår att förslaget kan godkännas och nu visar det sig att Epic Games varit med och lagt fram det.

I den amerikanska delstaten North Dakota stundar ett förslag om att tvinga digitala plattformar till att ha alternativa marknader och betalningssystem. Det skulle betyda att man kan tvinga Apple till att öppna upp för andra digitala affärer än App Store om förslaget får medhåll. Nu har det kommit fram att kvinnan bakom förslaget, Lacee Bjork Anderson, har varit anställd lobbyist åt Epic Games.

Detta genom alliansen App Fairness som förespråkar bland annat avgiftsfria marknadsplatser på plattformar. Utöver Epic Games finns bland annat Spotify och Basecamp med i App Fairness. Även om förslaget inte har med rättegången mellan Epic Games och Apple att göra verkar det som att kampen kommer att fortsätta även efter. Rättegången mellan båda parter förväntas bli av i maj.

Via: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
18 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.