Intel visar upp tolfte generations processorer - försöker utmana M1

Intel fortsätter att försöka utveckla nya strategier för att utmana framfarten av ARM i datorvärlden. Genom att kopiera dess teknik kanske de har något som kan utmana Apples kommande chip.

Intel gästade CES i år och gav en försmak på deras kommande processor-familj Alder Lake och även om inga hårda siffror avslöjades så kom det fram att det påminner om en viss konkurrents teknik. Intel började redan att kopiera ARM’s Big.little-teknik förra generationen med arkitekturer för både högpresterande kärnor och energieffektiva kärnor som visade sig fungera otroligt bra för Apples senaste chip M1.

Tillverkningen kommer fortfarande använda sig av 10 nanometer men Intel hävdar att de ska inkludera snabbare transistorer och stabilare strömtillförsel tack vare deras ”Superfin”-teknik. Dessa kommer att släppas någon gång under andra halvan av året och det är nog väldigt troligt att dessa aldrig kommer att sitta i en Mac-dator.

Via: 9to5mac

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
9 svar

Både Apple och Facebook har släppt sina kvartalsrapporter och den sistnämnda hade en hel del att säga om kommande uppdateringen av iOS 14.

MagSafe är framtiden enligt oss på redaktionen och allt fler bolag börjar nu släppa MagSafe-tillbehör som vi kan ha till vår iPhone.

Då var det dags för ett rykande färskt avsnitt av Macradion och idag bjuds det på ett lite annorlunda samtalsämne.

De som årligen säger att "Apple is doomed" får försöka igen nästa kvartal för Apple visar upp redordsiffror ännu en gång.

Det kanske känns som att iOS 14 nyss kom men i sommar är det dags för WWDC och då skall iOS 15 visas upp för allmänheten.

Är du plågad dag ut och dag in för att din arbetsgivare gav dig en Windows-maskin? Livet kan bli lite lättare snart.