Det här är nya MacBook Pro 13"

Apple fullkomligt pumpar ut nya modeller idag och utöver MacBook Air och Mac Mini så fick vi idag även en MacBook Pro 13".

Till dess yttre ser MacBook Pro precis likadan ut som sin föregångare men på insidan har det hänt desto mer. Med M1-processorn får vi nu en 8-kärnig processor med 2,8 gånger snabbare prestanda. När det kommer till grafiken så är den 5 gånger snabbare och Apple säger att MacBook Pro 13" är 3 gånger snabbare än de bäst säljande windows-datorerna i samma prisklass. Vi får en batteritid på 17 timmar om vi surfar på webben, 20 timmar om vi tittar på video och det är den längsta batteritiden en Mac någonsin har haft.

Prislappen ligger på samma nivå som tidigare och börjar från 15 995 kronor.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
14 svar

Då var det äntligen torsdag igen och det betyder att ännu ett avsnitt av Macradion finns ute i etern att avnjuta.

Tredje utlottningen i Macradions julkalender är här och idag är det något som kan vårda bilen när den får kämpa mot vinterns kyla.

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

Ibland uppdaterar Apple sina produkter med märkbara skillnader utan att Apple ens nämner det. FaceTime verkar vara den senaste funktionen att ha mottagit den tysta uppgraderingen.

Ming-Chi Kuo har meddelat sina investerare om vad han ser hända med Apples bärbara de närmsta åren. Mini LED är en nyckelkomponent som kommer att sitta i Apples bärbara Mac-datorer inom två år.

Då var Apples första datorer med deras egna Apple Silicon äntligen här och vi tar en närmare titt på nya MacBook Pro 13".