Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Bose QuietComfort Earbuds - när du vill njuta i tystnad

Bose har släppt ett par hörlurar som ser till att det blir helt tyst omkring oss när vi ska njuta av vår favoritmusik. I den här recensionen tar vi även reda på om de är bättre än AirPods Pro.

QuietComfort Earbuds VS AirPods Pro

Utförande

AirPods Pro kommer med ett laddningsfodral som är litet och smidigt och hörlurarna är både små och enkla att fästa i öronen. QC Earbuds däremot har relativt stora hörlurar som dock sitter väldigt bekvämt. Men det enorma laddningsfodralet är svårt att bära med sig i något annat än en väska och därför går denna ronden till AirPods Pro.
Vinnare: AirPods Pro

Ljud

Även om båda hörlurar levererar ett bra ljud så är det QC Earbuds som lyckas leverera ett enligt vårt tycke lite fylligare och djupare ljud som hänger med om man drar upp volymen. Dessutom känns det som att de klarar av fler musikgenrer men båda hörlurar saknar EQ-inställningar så den man väljer blir ljudet man är fast med. AirPods Pro erbjuder dock Spatial Audio som gör den lite mer mångsidig i denna kategori.
Vinnare: Oavgjort

Brusreducering

Båda hörlurarna erbjuder aktiv brusreducering med möjlighet till transparens. Men QC Earbuds går att justera från maximal brusreducering nedtill maximal transparens i tio nivåer. AirPods Pro har tre lägen med endast brusreducering, transparens eller båda avstängt. Förutom fler lägen är brusreduceringen bättre på QC Earbuds och den ser till att stänga ute mer ljud än AirPods Pro.
Vinnare: QC Earbuds

Funktioner

Som det nämnts tidigare har AirPods Pro ett extra läge att spela upp material med Spatial Audio och dessutom har den aktiv röstassistent som lyssnar utan att behöva trycka på lurarna. Ingen av hörlurarna går att justera volymen på utan hjälp utav röstassistenten eller sin telefon. AirPods Pro har fler fördelar i Apples ekosystem där den automatiskt växlar till den enhet man använder för stunden.
Vinnare: AirPods Pro

Batteri

AirPods Pro har endast 4,5 timmars speltid i hörlurarna men får en total speltid på 24 timmar med laddningsfodralet. QC Earbuds har däremot 6 timmars speltid i hörlurarna med en total speltid på 18 timmar ihop med laddningsfodralet. Båda laddningsfodral stödjer trådlös laddning men fodralet till AirPods Pro kan laddas med lightning medans QC Earbuds laddas med USB C.
Vinnare: Oavgjort

Pris

På Apples hemsida kostar fortfarande AirPods Pro över 3 000 kronor men de går att hitta hos ett flertal återförsäljare för upp till en tusenlapp mindre. QC Earbuds har nyligen släppts och priset har endast lättats med någon hundralapp hos vissa återförsäljare från sin prislapp på 3 000 kronor. Dessa kommer troligtvis att krypa ner i pris med tiden precis som AirPods Pro.
Vinnare: AirPods Pro

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Sammanfattning:

Är man inne i Apples ekosystem med flera enheter och tänker använda hörlurarna till alla så bör man välja AirPods Pro så man slipper att trixa med parning varje gång man byter ljudkälla. Dessutom får man lite mer funktioner och man slipper att använda sig av en app om man äger en iPhone. Är det ljud som passar alla musikgenrer och brusreducering som betyder mest - då är Boses QC Earbuds det bästa valet.

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.