Senaste betan av macOS Big Sur gör så vi kan se YouTube i 4K

Det har länge varit en dröm för oss Apple-användare att på vår Apple TV och i Safari kunna titta på YouTube i 4K och i höst blir det verklighet.

Igår släpptes beta 4 av macOS Big Sur till de som har utvecklarbetan och en av nyheterna är att vi nu kan avnjuta YouTube i 4K med Safari. Tidigare har detta bara gått om vi har laddat ned en annan webbläsare som till exempel Google Chrome. Vi är tacksamma att Apple äntligen har valt att stödja Googles VP9 codec så vi i höst kan avnjuta YouTube i 4K på våra iOS, tvOS och macOS-enheter.

Utöver stöd för VP9 codec så har Safari 14 även stör för WebP-bilder och HDR-videos vilket innebär att vi till exempel kan titta på 4K HDR-material från Netflix. Sist men inte minst så kommer Safari även att ha stör för WebExtension API vilket innebär att tillägg som finns tillgängliga till andra webbläsare även kommer fungera att installera i Safari.

Tips: Missa inte att prenumerera på vår YouTube-kanal!

Skriven av Marcus Attefors

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!