Senaste betan av macOS Big Sur gör så vi kan se YouTube i 4K

Det har länge varit en dröm för oss Apple-användare att på vår Apple TV och i Safari kunna titta på YouTube i 4K och i höst blir det verklighet.

Igår släpptes beta 4 av macOS Big Sur till de som har utvecklarbetan och en av nyheterna är att vi nu kan avnjuta YouTube i 4K med Safari. Tidigare har detta bara gått om vi har laddat ned en annan webbläsare som till exempel Google Chrome. Vi är tacksamma att Apple äntligen har valt att stödja Googles VP9 codec så vi i höst kan avnjuta YouTube i 4K på våra iOS, tvOS och macOS-enheter.

Utöver stöd för VP9 codec så har Safari 14 även stör för WebP-bilder och HDR-videos vilket innebär att vi till exempel kan titta på 4K HDR-material från Netflix. Sist men inte minst så kommer Safari även att ha stör för WebExtension API vilket innebär att tillägg som finns tillgängliga till andra webbläsare även kommer fungera att installera i Safari.

Tips: Missa inte att prenumerera på vår YouTube-kanal!

Skriven av Marcus Attefors

Drömmer du om Philips Ambilight men valt fel TV eller har svårt att separeras från din gamla trotjänare? Nu har Philips löst problemet med Hue Gradient Lightstrip så att du kan få synkande ljus från vilken enhet som helst. Vi tar en titt och ser vad den levererar.

För dem som ogillar den välkända stammen på AirPods kan kanske glädjas av att det ryktas om att Apple jobbar på en design utan den.

För er som har märkt att Måndagsquizet uteblev idag försöker vi plåstra såren lite med en demonstration av Apples första dator.

Den här veckan recenserade vi den efterlängtade iPad Air och packade upp höstens första leverans av iPhone 12.

Skippar du årets iPhone men vill kunna njuta av de nya bakgrundsbilderna så finns de att ladda ner här.

De som är rädda om sina skal gör rätt i att ta av dem innan de laddar med MagSafe om de vill undvika att märka dom med en cirkel runt loggan.