Bekräftat: Safari klarar nu 4K HDR med Dolby Vision i Big Sur

Har du saknat att kunna titta på högupplöst material på din dator via Safari? I höst är det slut på det, om du har en tillräckligt ny Mac.

Vi har tidigare skrivit om macOS Big Sur och att en av nyheterna är att Safari nu kommer få stöd för att spela upp material i allt högre kvalité. Trots att Big Sur fortfarande är i beta så fungerar det redan nu att titta på Netflix i 4K HDR med Dolby Vision. Vi testade att dra igång Space Force på Netflix och genom att trycka på control, option, command, shift och D samtidigt går det att få upp information om kvalitén på det man tittar på. Som ni ser nedan har Safari nu stöd för betydligt trevligare kvalité än tidigare.

För att kunna titta på material i 4K HDR med Dolby Vision krävs en Mac från 2018 eller nyare, alla äldre kommer precis som tidigare visa materialet i 1080p.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Det här med smarta ringklockor med en inbyggd kamera är verkligen trevligt och vi har testat Ring Video Doorbell 3.

Att automatisera och göra hemmet smart är riktigt kul men kostnaden kan dra iväg och i den här guiden skall vi säkra upp hemmet för att göra det tryggt för de minsta och tonåringarna för en relativt billig peng.

Det här med lösenord är tråkigt men ack så viktigt för att ens konto inte skall bli kapat.

Ett av världens största bolag har äntligen börjat rulla ut stöd för användarprofiler i sin streamingtjänst Amazon Prime.

Ming-Chi Kuo har kollat i sin spåkula om tredje generations AirPods och avslöjar när de är tänkta att lanseras.