Bekräftat: Safari klarar nu 4K HDR med Dolby Vision i Big Sur

Har du saknat att kunna titta på högupplöst material på din dator via Safari? I höst är det slut på det, om du har en tillräckligt ny Mac.

Vi har tidigare skrivit om macOS Big Sur och att en av nyheterna är att Safari nu kommer få stöd för att spela upp material i allt högre kvalité. Trots att Big Sur fortfarande är i beta så fungerar det redan nu att titta på Netflix i 4K HDR med Dolby Vision. Vi testade att dra igång Space Force på Netflix och genom att trycka på control, option, command, shift och D samtidigt går det att få upp information om kvalitén på det man tittar på. Som ni ser nedan har Safari nu stöd för betydligt trevligare kvalité än tidigare.

För att kunna titta på material i 4K HDR med Dolby Vision krävs en Mac från 2018 eller nyare, alla äldre kommer precis som tidigare visa materialet i 1080p.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.