iMac 27 tum får stor uppdatering - men bara på insidan

Idag meddelar Apple att iMac-serien uppdateras med ny hårdvara, men det ser inte ut att vara några ändringar på designen.

iMac 27 tum

iMac 27 tum får sig en ordentlig uppdatering på insidan idag där vi bland annat kan utrusta den med en Intel-processor med 10 kärnor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 5,0 GHz. Det går även att stoppa in hela 128 GB RAM i iMac 27" och den går att få med en 5K-skärm. Skärmen går även att få med nanotexturglas som vi även hittar i Apples egna Pro Display XDR-skärm. När det kommer till grafik så går den att beställa med grafik från Radeon Pro 5000-serien. Fusion Drive har gått i graven på iMac 27" och SSD är numera standard och den kommer även utrustad med Apples T2-chip.

Även kameran har förbättrats och har nu en upplösning på 1080p och tack vare T2-chippet får vi saker som exponeringskontroll, ansiktsigenkänning och tonmappning. Även högtalarna i nya iMac 27" är uppdaterade och i samverkan med T2-chippet får vi bättre balans, mer kristallklart ljud och en djupare bas.

Standardmodellen av iMac 27" kommer att kosta 22 795 kronor och med extra allt kommer den landa på 110 245 kronor. Datorn går att köpa redan idag och har bara 2-3 dagars leveranstid.

iMac 21,5 tum och iMac Pro

Även deras lite mindre modell får lite kärlek och även den kommer med SSD som standard men här går det att välja till Fusion Drive om så önskas. Utöver detta är det ingen skillnad på den lilla modellen.

iMac Pro levereras nu som standard med en tiokärnig Intel Xeon-processor men i övrigt är det inte några nyheter på modellen.

Vill du läsa mer om de nya modellerna kan du göra det på Apples hemsida.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
10 svar

Batteristorlekarna har läckt ut för iPhone 12 Mini och iPhone 12 vilket kan vara anledningen till att vi ser tidiga testresultat som är lite sämre än väntat i olika benchmarks.

Apple presenterade äntligen iPhone 12 förra veckan och den kom med en del förbättringar mot iPhone 11 och veckans quiz ska testa vad ni minns om Apples senaste smartphone.

Det finns flera sätt att sälja din gamla iPhone både privat eller till ett företag. Vi har tagit reda på vad vi får betalt på respektive ställe.

Äntligen var den här! iPhone 12 lanserades med dunder och brak och en salongsberusad Dennis försökte förklara hur folket använder sina smarta högtalare i Macradion som handlade helt om eventet.

Den som har gått och väntat på iPad Air kommer nu äntligen att kunna förbeställa sitt exemplar hos Apple med ett leveransdatum.

Nu går iPhone 12 och iPhone 12 Pro att förboka. Vi har gått igenom alla operatörernas erbjudande och visar här hur du köper en ny iPhone billigast med abonnemang.