iOS 14 låter oss justera hur våra AirPods låter

iOS 14 kommer fullpackat med nya funktioner och förbättringar och en funktion som är lite gömd är att det går att få sina AirPods att låta lite bättre.

Apples egna hörlurar är bra trevliga men i iOS 14 kan vi göra dem ännu trevligare genom en helt ny funktion som minst sagt ligger begravd i inställningarna i telefonen. Har du installerat betan av iOS 14 kan du bege dig till:

Inställningar - Hjälpmedel - AirPods - Inställningar för ljudhjälpmedel - Anpassat ljud för hörlurar - Inställningar av anpassat ljud.

Där kommer du få gå igenom en guide där det går att anpassa AirPods för att höra samtal tydligare utan att behöva höja volymen, höra mer detaljerad musik och dialoger eller anpassa dem med hjälp av ett audiogram från Hälsa-appen. Det måste vara helt tyst i rummet när kalibreringen görs och vi kommer att få lyssna på när personer pratar för att avgöra vad som låter bäst och sen även lyssna på lite musik för att avgöra vilken inställning som låter bäst.

Hela kalibreringen tar cirka två minuter och vi märker faktiskt en påtaglig skillnad efteråt. Musiken låter lite fylligare och högre och röster i poddar är ännu tydligare än innan. Så har du betan kan det vara värt att spana in funktionen som är tillgänglig till AirPods och AirPods Pro samt vissa Beats-hörlurar.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Tack för tipset Mikael!

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
11 svar

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!