Catalina får bättre koll på din MacBooks batterihälsa

Nu finns Catalina 10.15.5 ute och kommer med förbättrad koll på batterihälsa i din MacBook.

Funktionen hittar vi under Strömsparare i systeminställningar och där hittar vi en knapp för batterihälsa. Där kan man se nuvarande skick på batteriet. Funktionen ska se till att batteriet inte åldras i samma takt.

Detta aktiverar en smartare typ av laddning som inte låter batteriet vara fulladdat för länge. Vilket kan få batteriet att åldras i förtid. Undertecknad som nästan alltid har sin MacBook Pro på laddning tillsammans med en extern skärm har oroat sig för detta. Så hoppas detta kan hjälpa batteriet att må lite bättre. För tycker att en MacBook Pro från 2019 borde ha högre batterihälsa än 95%.

Inställningen går såklart att stänga av om vi vill att batteriet ska förbli fulladdat med laddsladden i. Mer information om batteriet och hur man bevarar livslängden kan ni läsa på Apples supportsidor.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
9 svar

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.

Om du tycker att Apple Pencil är lite för dyr så har du ett nytt alternativ från bolaget Zagg.