Catalina får bättre koll på din MacBooks batterihälsa

Nu finns Catalina 10.15.5 ute och kommer med förbättrad koll på batterihälsa i din MacBook.

Funktionen hittar vi under Strömsparare i systeminställningar och där hittar vi en knapp för batterihälsa. Där kan man se nuvarande skick på batteriet. Funktionen ska se till att batteriet inte åldras i samma takt.

Detta aktiverar en smartare typ av laddning som inte låter batteriet vara fulladdat för länge. Vilket kan få batteriet att åldras i förtid. Undertecknad som nästan alltid har sin MacBook Pro på laddning tillsammans med en extern skärm har oroat sig för detta. Så hoppas detta kan hjälpa batteriet att må lite bättre. För tycker att en MacBook Pro från 2019 borde ha högre batterihälsa än 95%.

Inställningen går såklart att stänga av om vi vill att batteriet ska förbli fulladdat med laddsladden i. Mer information om batteriet och hur man bevarar livslängden kan ni läsa på Apples supportsidor.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
9 svar

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.