Guide: Så fjärrstyr du en annan dator via Apples egna meddelande-app

Har du suttit och försökt hjälpa någon med deras dator över telefon så vet du hur frustrerande det kan bli ibland när personen inte alls förstår vad man säger.

Det finns idag en drös olika program som går att använda för att fjärrstyra en annan dator men ett alternativ som det inte pratas om så ofta är den inbyggda fjärrstyrningen i Messages på Mac. I denna lilla guide tänkte vi kort gå igenom hur man fjärransluter en annan Mac.

Vad behövs?
För att kunna fjärrstyra en annan dator behöver både du och den andra personen ha en Mac. Ni behöver även ha loggat in i Messages och det underlättar även om ni har varandra i kontaktboken.

Hur gör man?
När ni är redo att fjärransluta så öppnar ni Messages och letar upp personen som ni vill fjärransluta till. Klicka sedan på detaljer längst upp till höger och sedan på ikonen med två skärmar. Där kan vi antingen be om att få ta del av den andra personens skärm eller om vi vill dela vår egna skärm.

Jag vill i detta fall ta över min kollega Dennis Klarins skärm så jag väljer alternativet "Ask to Share Screen". Dennis får då en notis att jag vill ta över hans skärm där han kan välja att jag får ta över skärmen och styra, eller bara övervaka alternativt neka fjärrstyrningen helt.

Svårare än så är det faktiskt inte och det fina i kråksången är att det även går att kommunicera med varandra då mikrofonerna på datorn aktiveras automatiskt. Så nu kan ni säga adjö till alla frustrerande samtal där ni skall försöka förklara er fram till lösningen och istället köra det via Messages.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
22 svar

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.