Nu känner Face ID av din skyddsmask

Nu finns iOS 13.5 ute och innefattar två funktioner som är direkt följd av Covid-19. Det går snabbare att låsa upp telefonen när du har skyddsmask på dig. Dessutom gör Apple och Googles gemensamma satsning sin entré.

Det har visat sig vara ett problem att låsa upp sin telefon med Face ID om man bär skyddsmask. Men nu har Apple gjort så det går snabbare genom att Face ID känner igen din mask och öppnar kodinmatningen direkt. Notissystemet Apple och Google snickrat på tillsammans finns också tillgängligt nu.

Samarbetet bygger på ett API som samlar in platstjänster för att känna av var vi varit och vilka vi varit nära. Visar det sig att flera mobiler varit i närheten av varandra och en av användaren fyller i att den är smittad så får automatiskt användarna vars telefon varit i närheten en notis. Vilket talar om att personen i fråga kan vara utsatt och att det är dags att stanna hemma. I dagsläget får vi använda oss av en app, men i framtiden är tanken att detta ska finnas inbyggt i operativsystemet både hos iOS och Android.

Källa: The Verge

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
4 svar

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.