Apple köper rättigheterna till Tom Hanks senaste film

Apple har lagt vantarna på Tom Hanks senaste krigsfilm Greyhound och det blev inte helt gratis.

Filmen var från början planerad att gå upp på stora duken den 7 maj men på grund av Corona så blev premiären framflyttad till 19 juni istället. Sony insåg att chanserna att visa denna på bio var små så de vände sig istället till streamingaktörerna. Det blev ett budkrig och Apple vann striden och betalade 70 miljoner dollar för rättigheterna till Greyhound.

När Greyhound kommer att ha premiär på Apple TV+ är ännu inte annonserat men många tror att det kommer ske inom kort. Filmen handlar om U.S. Navy-kaptenen Ernest Krause (spelad av Tom Hanks) som i början av andra världskriget ska leda en konvoj av amerikanska skepp genom mörka vatten samtidigt som de jagas av nazisternas U-båtar.

Via 9To5Mac, Bild: IMDB

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
7 svar

För ett par veckor sedan skrev vi om ett rykte att Powerbeats Pro kommer lanseras i nya färger och de ryktena stämde.

Bolaget bakom de smarta brickorna som håller koll på våra nycklar och mycket mer anklagar nu Apple för konkurrenshämmande beteende.

Om du har dragit ut på att köpa nya MacBook Pro 13" och planerat att utöka RAM så blir det nu dubbelt så dyrt.

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.