Rykte: iOS 14 kommer öppna portarna ännu mer mot tredjepartsutvecklare

Bloombergs egne Mark Gurman är i farten igen med lite rykten gällande iOS 14 som kommer visas upp på WWDC i sommar.

Apple har de senaste åren börjat släppa på tyglarna en aning och bjudit in utvecklare mer till iOS vilket har gjort att operativsystemet inte är riktigt lika inlåst som det var för ett par år sedan. Mark Gurman på Bloomberg påstår sig nu ha insyn i arbetet kring iOS 14 som enligt honom kommer göra tredjepartsutvecklare väldigt glada.

Enligt Mark så är en av nyheterna med iOS 14 att det kommer gå att sätta en annan musiktjänst än Apple Music som standard på HomePod. Det betyder att vi kommer kunna säga något i stil med "Hej Siri, spela lite musik från ZZ-Top". Då kommer HomePod automatiskt använda Spotify eller den källan vi har angett utan att vi behöver säga "Hej Siri, spela ZZ-Top på Spotify".

Utöver detta så ryktas det att Apple äntligen ska låta oss bestämma standard-appar i viss mån. Det betyder att vi i praktiken skulle kunna välja att ha Google Chrome som standard på våra iOS och iPadOS-enheter och vi kommer även kunna att sätta en annan mailklient som standard.

Tips: Missa inte avsnitt två av vår podd Macradion där vi tar upp just problematiken med HomePod.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors

Bilder som sägs visa den uppdaterade designen på iPhone 12 skvallrar om mindre flärp, kamerahumpen och widgetar på hemskärmen.

MacRent som erbjuder leasing och uthyrning av Apple-produkter har nu blivit större och etablerar sig i Skåne.

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.