Rykte: iOS 14 kommer öppna portarna ännu mer mot tredjepartsutvecklare

Bloombergs egne Mark Gurman är i farten igen med lite rykten gällande iOS 14 som kommer visas upp på WWDC i sommar.

Apple har de senaste åren börjat släppa på tyglarna en aning och bjudit in utvecklare mer till iOS vilket har gjort att operativsystemet inte är riktigt lika inlåst som det var för ett par år sedan. Mark Gurman på Bloomberg påstår sig nu ha insyn i arbetet kring iOS 14 som enligt honom kommer göra tredjepartsutvecklare väldigt glada.

Enligt Mark så är en av nyheterna med iOS 14 att det kommer gå att sätta en annan musiktjänst än Apple Music som standard på HomePod. Det betyder att vi kommer kunna säga något i stil med "Hej Siri, spela lite musik från ZZ-Top". Då kommer HomePod automatiskt använda Spotify eller den källan vi har angett utan att vi behöver säga "Hej Siri, spela ZZ-Top på Spotify".

Utöver detta så ryktas det att Apple äntligen ska låta oss bestämma standard-appar i viss mån. Det betyder att vi i praktiken skulle kunna välja att ha Google Chrome som standard på våra iOS och iPadOS-enheter och vi kommer även kunna att sätta en annan mailklient som standard.

Tips: Missa inte avsnitt två av vår podd Macradion där vi tar upp just problematiken med HomePod.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.