Siri är inte läkaren du ska lita på

University of Alberta var intresserade av att se vilken röstassistent som var bäst på att rädda liv och nu är deras studie klar.

Studien gick ut på att ställa totalt 123 frågor som handlade om vad man bör göra vid en hjärtattack, om någon inte andas eller om någon har blivit förgiftad. Frågorna ställdes till Siri, Alexa, Cortana och Google Assistant med blandade resultat men två av kandidaterna var absolut sämst och det var Siri och Cortana. De fick så dåliga svar av Siri och Cortana att de valde att inte ens analysera det närmare medans Alexa och Google Assistant förstod 90 procent av frågorna och gav rätt svar på ungefär 50 procent av dessa.

Så har du en fråga om ditt eller något annans allmäntillstånd så ska du inte vända dig till Siri utan klokast är nog att ringa sjukvårdsupplysningen eller 112 om det är akut.

Vill du läsa hela studien går det att göra på Rescuescience.

Skriven av Marcus Attefors

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

Julen är över och lika så årets fattigaste månad på året och våra plånböcker börjar sakta fyllas upp med pengar igen, så vad passar inte bättre än ett Apple-event?

Apples egna streamingtjänst Apple TV+ får snart tillökning av ännu en TV-serie och nu har de släppt en rykande färsk trailer.

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.