IKEA rullar ut HomeKit-stöd till sina rullgardiner i Sverige

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Uppdateringen gör så båda rullgardinerna Fyrtur och Kadrilj dyker upp i Apples Hem-app och kan sedan kontrolleras från den. För att få tillgång till uppdateringen räcker det med att gå in i IKEAs Home smart-app, klicka på kugghjulet längst upp till höger och klicka på uppdatera under IKEA Home smart-version.

Därefter kommer rullgardinerna dyka upp i HomeKit och du är redo att vakna och somna med stil varje dag - 365 dagar om året.

Tack för tipset Mathias Severyd

Skriven av Marcus Attefors

Ett patent som Apple nyss tog över skvallrar om det. Det tycks peka på ett helt hemmabiosystem och inte bara en uppdatering av HomePod. Vore inte det drömmen?

Vi lever i en härlig värld där vi numera inte behöver släpa med oss en MP3-spelare, en digitalkamera, GPS, och en miniräknare då vi har allt inbakat i telefonen.

Vi vet alla att musstödet som kom i iPadOS 13 inte var riktigt det där vi hade förväntat oss men det ser ut att kunna bli bättre.

Serienumret A2015 har dykt upp i FCC-registret och skvallrar om att det Appleägda Beats snart släpper Powerbeats 4.

Trust har lanserat en ny mikrofon som riktar in sig till de som vill använda den för gaming eller för sin första podcast och vi har hårdtestat den i vår nylanserade podd Macradion.

Denna vecka riktar vi fokus på Apples mjukvara och drömmer om vad iOS 14 och iPadOS 14 kan tänkas innehålla.