Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CES: Eve lanserar renodlad HomeKit Secure video-kamera

Är du obekväm med att ha smarta kameror i hemmet då allt material laddas upp till tillverkaren egna moln?

Apple har lösningen på detta och det heter HomeKit Secure Video och Eve lanserar nu en kamera som kör fullt ut på Apples lösning. Kameran heter Eve Cam och den laddar inte upp några klipp till sitt egna moln, kräver ingen registrering där vi lämnar uppgifter till tillverkar och all data är krypterad. Själva kameran filmar i 1080p och har stöd för mörkerläge via IR. Den kan även automatiskt se om det är ett djur eller en människa som fångas på bild och allt material lagras i iCloud.

Eve´s VD, Jerome Gackel säger i ett pressmeddelande:

“Home security footage is highly personal, that’s why choosing the right indoor camera is so important. Eve Cam is the first camera designed exclusively for Apple HomeKit Secure Video, enabling you to keep a close eye on your home while protecting the privacy of your personal space at any time.”

Eve Cam lanseras i april och kommer att kosta 149,95 euro och vi är tacksamma att det kommer en kamera som vi faktiskt kan tänka oss att ha inuti hemmet utan att känna oss övervakade.

Lästips: Allt du behöver veta om HomeKit Secure Video

Källa Eve

Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.