CES: Eve lanserar renodlad HomeKit Secure video-kamera

Är du obekväm med att ha smarta kameror i hemmet då allt material laddas upp till tillverkaren egna moln?

Apple har lösningen på detta och det heter HomeKit Secure Video och Eve lanserar nu en kamera som kör fullt ut på Apples lösning. Kameran heter Eve Cam och den laddar inte upp några klipp till sitt egna moln, kräver ingen registrering där vi lämnar uppgifter till tillverkar och all data är krypterad. Själva kameran filmar i 1080p och har stöd för mörkerläge via IR. Den kan även automatiskt se om det är ett djur eller en människa som fångas på bild och allt material lagras i iCloud.

Eve´s VD, Jerome Gackel säger i ett pressmeddelande:

“Home security footage is highly personal, that’s why choosing the right indoor camera is so important. Eve Cam is the first camera designed exclusively for Apple HomeKit Secure Video, enabling you to keep a close eye on your home while protecting the privacy of your personal space at any time.”

Eve Cam lanseras i april och kommer att kosta 149,95 euro och vi är tacksamma att det kommer en kamera som vi faktiskt kan tänka oss att ha inuti hemmet utan att känna oss övervakade.

Lästips: Allt du behöver veta om HomeKit Secure Video

Källa Eve

Skriven av Dennis Klarin

iPad slog ned som en bomb som en helt ny produktkategori och har sedan den lanserades utvecklats en hel del - idag är det tio år sedan den först visades upp.

Det är nästan enklare att hitta tryffel i stockholms förorter än att få tag i IKEAs nya rullgardiner men ungefär vid gränsen till Danmark fann vi lyckan.

Nu höjer Apple rösten angående att EU planerar att införa en laddningsstandard.

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.