CES: Eve lanserar renodlad HomeKit Secure video-kamera

Är du obekväm med att ha smarta kameror i hemmet då allt material laddas upp till tillverkaren egna moln?

Apple har lösningen på detta och det heter HomeKit Secure Video och Eve lanserar nu en kamera som kör fullt ut på Apples lösning. Kameran heter Eve Cam och den laddar inte upp några klipp till sitt egna moln, kräver ingen registrering där vi lämnar uppgifter till tillverkar och all data är krypterad. Själva kameran filmar i 1080p och har stöd för mörkerläge via IR. Den kan även automatiskt se om det är ett djur eller en människa som fångas på bild och allt material lagras i iCloud.

Eve´s VD, Jerome Gackel säger i ett pressmeddelande:

“Home security footage is highly personal, that’s why choosing the right indoor camera is so important. Eve Cam is the first camera designed exclusively for Apple HomeKit Secure Video, enabling you to keep a close eye on your home while protecting the privacy of your personal space at any time.”

Eve Cam lanseras i april och kommer att kosta 149,95 euro och vi är tacksamma att det kommer en kamera som vi faktiskt kan tänka oss att ha inuti hemmet utan att känna oss övervakade.

Lästips: Allt du behöver veta om HomeKit Secure Video

Källa Eve

Skriven av Dennis Klarin

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.