EU inleder granskning av Apple Pay

Apple Pay har gjort livet lättare för många Apple-användare och att hala upp plånboken behövs allt mer sällan.

Nu kommer EU-kommissionen dra igång en granskning av Apple Pay då konkurrerande betalningstjänster har lämnat in klagomål. Dessa klagomål handlar om att Apple Pay finns förinstallerat på Apple Watch och iPhone och får full tillgång till NFC-chippet i enheterna, något som konkurrenterna inte har tillgång till.
Det anser de vara konkurrenshämmande och ger Apple en klar fördel och EU-kommissionen har inlett utredningen med att skicka ut frågeformulär till flera aktörer där de vill ha feedback om detta stämmer. Vad detta mynnar ut i återstår att se, och en möjlig utgång skulle kunna bli att Apple måste ge fler utvecklare tillgång till att använda NFC-chippet i telefonen.

Via Di Digital

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
11 svar

Appen Shortcuts eller genvägar som den heter här i Sverige är ett kraftfullt verktyg där det går att skapa automatiseringar, smarta genvägar och mycket mer. Men nu har vi nog hittat genvägen som imponerat mest på oss hittills.

Apple har av någon okänd anledning valt att ta bort samtliga recensioner som gjorts på deras hemsida av privatpersoner.

Apple har lämnat in en patentansökan gällande Apple Watch där det framgår att bolaget vill kunna mäta muskelrörelser i sina framtida klockor.

Om du inte riktigt tycker att batteritiden räcker till på din nya iPhone så har Apple nu lanserat sina nya batteriskal till iPhone 11-serien.

Det svenska företaget JAYS lanserar inom kort ett ny produktserie som heter s-Living och det trevliga är att högtalarna har stöd för AirPlay 2.

Mophie meddelar idag att de kommer att lansera två nya laddplattor, där vi på den ena kan ladda två enheter och på den andra tre enheter.