EU inleder granskning av Apple Pay

Apple Pay har gjort livet lättare för många Apple-användare och att hala upp plånboken behövs allt mer sällan.

Nu kommer EU-kommissionen dra igång en granskning av Apple Pay då konkurrerande betalningstjänster har lämnat in klagomål. Dessa klagomål handlar om att Apple Pay finns förinstallerat på Apple Watch och iPhone och får full tillgång till NFC-chippet i enheterna, något som konkurrenterna inte har tillgång till.
Det anser de vara konkurrenshämmande och ger Apple en klar fördel och EU-kommissionen har inlett utredningen med att skicka ut frågeformulär till flera aktörer där de vill ha feedback om detta stämmer. Vad detta mynnar ut i återstår att se, och en möjlig utgång skulle kunna bli att Apple måste ge fler utvecklare tillgång till att använda NFC-chippet i telefonen.

Via Di Digital

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
11 svar

Idag kom dagen som många har väntat på och Apple visar upp lite nytt på bärbara sidan i form av en 16-tums MacBook Pro.

Apple Arcade växte en aning idag då det lades till sex helt nya titlar på tjänsten och bland annat fick vi äntligen ett fotbollsspel.

Apple har enligt sidan Variety lagt en beställning på nya säsonger av sina nya serier "SEE", "For all Mankind", "Dickinson" och "The Morning Show".

Vi är så nära att kunna lämna plånboken och ha det mesta i mobilen och ICA låter oss nu lägga ICA-kortet på hyllan.

Apple har lagt sig i skyttegraven och inlett en attack mot de redan erfarna jättarna HBO och Netflix genom att lansera sin nya streamingtjänst Apple TV+.

Apple Arcade lanserades den 19 september och nu har det gått lite över en månad sedan lansering och frågan är om tjänsten är värd 59 kronor per månad?