Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple avaktiverar Walkie-Talkie appen på grund av säkerhetsbrist

Apple har avaktiverat Walkie-Talkie appen på Apple Watch på grund av en säkerhetsbrist i gjort att en person kunnat lyssna på en annan persons telefon utan den personens godkännande.

Apple har precis gått ut med en ursäkt gällande det hela. Apple fick reda på säkerhetsbrister via deras portal för att rapportera säkerhetsbrister.

We were just made aware of a vulnerability related to the Walkie-Talkie app on the Apple Watch and have disabled the function as we quickly fix the issue. We apologize to our customers for the inconvenience and will restore the functionality as soon as possible. Although we are not aware of any use of the vulnerability against a customer and specific conditions and sequences of events are required to exploit it, we take the security and privacy of our customers extremely seriously. We concluded that disabling the app was the right course of action as this bug could allow someone to listen through another customer’s iPhone without consent. We apologize again for this issue and the inconvenience.

Så Apple har avaktiverat Walkie-Talkie funktionen till dess att de kommer ut med en fix för det hela. Walkie Talkie funktionen är en funktion på Apple Watch som påminner om de gamla telefonernas Push to Talk funktion som gjorde att två enheter som var nära varandra kunde kommunicera utan telefonnätet.

När de kommer till de här säkerhetsbristerna så väljer Apple att agera snabbt. Precis som med säkerhetsbristen i gruppsamtal för FaceTime så stänger Apple ner funktionen ytterst snabbt.

Via:TechCrunch:
Källa:Apple

Skriven av Thor Lindholm
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.