Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Stenhård konkurrens bland smarta högtalare

Amazon har kopplat ett stadigt grepp om den amerikanska marknaden för smarta högtalare, men konkurrensen är stenhård.

Företaget Strategy Analytics har genomfört en studie för att undersöka vilken smart högtalare som är vanligast på den amerikanska marknaden. 1011 hushåll har fått besvara vilken eller vilka modeller av smarta högtalare de använder samt var de har dessa placerade.

Resultatet visade att över 58 procent hade mer än en smart högtalare i hemmet, och hela 88 procent av de tillfrågade äger minst en produkt från Amazons Echo-serie.

De flesta placerar sin smarta högtalare i vardagsrummet eller sovrummet, där 41 respektive 39 procent begåvat dessa rum med en röstassistent. De vanligaste enheterna och dess marknadsandelar ser ut som följande:

  • Amazon Echo: 23 %

  • Amazon Echo Dot: 21 %

  • Google Home: 8 %

  • Google Home Mini: 7 %

  • Amazon Echo Plus: 5 %

  • Amazon Echo Spot: 4 %

  • Amazon Echo Show: 4 %.

  • Amazon Echo Dot Kids Edition: 4 %.

  • Apple HomePod : 4 %.

  • Google Home Max: 2 %

Amazons Echo-serie visar sig alltså vara den allra vanligaste på den amerikanska marknaden. Den mest prominenta uppstickaren är Google med sina produkter Home och Home Mini. Först på nionde plats hittar vi Apple Homepod som fyra procent av de tillfrågade uppgav sig äga.

Amazon ser alltså ut att vara den tydliga ledaren, men konkurrensen är stenhård och marknaden för smarta högtalare är fortfarande ny. Det är därmed också upplagt för en hård kamp i Sverige, när allt fler högtalare börja dyka upp även här. Imorgon den 24 oktober lanseras Google Home officiellt med stöd för svenska språket. Det har också länge ryktats om att Amazon är på gång med en massiv Sverige-etablering.

Hur ser det ut hemma bland 99:s läsare?

Läs mer:

Källa: Strategy Analytics

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.