Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nedräkning till Apples tv-tjänst

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – hittar du några favoriter?

Hela listan – det här kan du snart se på tv från Apple

Här är en lista över produktioner som Apple har på gång. Sammantaget kanske det inte räcker för att bli ett nytt Netflix, men det är onekligen en hel del intressant i görningen, där det finns något för de flesta. Listan uppdateras kontinuerligt när nya uppgifter blir tillgängliga.

Är det något särskilt du ser extra mycket fram emot? Berätta i kommentarerna!

Amazing Stories – Science Fiction-antalogi av Steve Spielberg

Tio nya avsnitt av Steven Spielbergs science fiction-antologi från 1980-talet är beställd, och budgeten är satt till höga 5 miljoner dollar per avsnitt. Spielbergs bolag Amblin står för produktionen tillsammans med NBC Universal.

Are You Sleeping – drama på succéroman

En dramaserie i tio delar, baserad på romanen av Kathleen Barber. Boken handlar om hur en podcast öppnar upp ett gammalt mordfall, liknande den populära podden Serial.

Calls – engelsk version av fransk skräcksuccé

En engelsk version av den franska tv-serien Calls, där korta avsnitt förmedlar en berättelse utifrån riktiga ljudinspelningar och inte så mycket bilder. De flesta avsnitt faller inom mysterie- eller skräck-genren.

Central Park – animerad musikal-komedi

En animerad tv-serie av Loren Bouchard (Bob´s Burgers). Serien kommer handla om en familj med vaktmästare i Central Park, som räddar världen. 26 avsnitt är beställda till att börja med.

Defending Jacob – thriller med Chris Evans

Apple har beställt en serie baserad på en bästsäljande bok av William Landay. Det är en thriller-serie om mordet på en 14-årig pojke och hans vän Jacob, som kanske har begått brottet. En viktig roll i serien kommer att spelas av Chris Evans, annars känd från Disneys-filmer som Captain America och The Avengers.

Enligt nya uppgifter från Macrumors har två nya stjärnor anslutit sig till projektet. Jaeden Martell spelade i den nya versionen av Stephen Kings IT, och kommer här porträttera den 14-årige pojken. Michelle Dockery är känd som Lady Mary i succéserien Downton Abbey, och spelar pojkens mamma.

The Elephant Queen – naturfilmsdokumentär

Apple har enligt Deadline förhandlat till sig rättigheterna till den här långfilmsdokumentären av de prisbelönta naturfilmarna Mark Deeble och Victoria Stone. I filmen får vi följa de afrikanska elefanterna.

Home – dokumentär om extraordinära hem

En dokumentärserie där vi får följa med in i "världens mest extraordinära hem". Verkar likna MTV-serien Cribs, men ska ha mer fokus på design och arkitektur. Tio avsnitt är beställda inledningsvis.

Little America – dramaserie om immigranter

En tv-serie om amerikanska immigranter, baserat på reportage från tidskriften Epic Magazine. Serien utvecklas av Kumail Najiani och Emily V. Gordon (The Big Sick), Lee Eisenberg (The Office) och Alan Yang (Master of None)

Little Voices – komediserie om New Yorks musikscen

En komediserie med halvtimmesavsnitt från producenten J.J. Abrams (Lost) och musikern Sara Bareilles. Serien beskrivs som ett kärleksbrev till det varieradne musiklivet i New York, och handlar om en grupp 20-åringar som söker sin egna röst. Tio avsnitt är beställda.

Losing Earth – klimatdrama

Apple har köpt rättigheterna till en New York Times-berättelse om klimatförändringarna som heter Losing Earth: The Decade We Almost Stopped Climate Change. Den är skriven av Nathaniel Rich, och täcker en tidsperiod mellan 1979 och 1989. Planen är att det ska bli en tv-serie, rapporterar New York Times.

My Glory Was I Had Such Friends – Amy Silversteins memoarer

Apple har beställt en miniserie baserad på Amy Silversteins memoarer från 2017, med samma titel. Producerar gör J.J. Abrams (Lost, Star Wars) och i huvudrollen ser vi Jennifer Garner (Alias, Elektra). Detta enligt Variety.

Nevelot – våldsamt brottsdrama med Richard Gere

Att Apples tjänst enbart ska innehålla familjevänlig underhållning verkar inte stämma, för enligt CNBC är Apple spekulant på en amerikansk version av en "våldsam israelisk tv-serie". Serien handlar om två militär-veteraner som börja mörda unga människor. Barnförbjudet drama alltså.

Namnet ska enligt uppgift ändras från orginalet för att bättre passa den amerikanska marknaden, och i huvudrollen får vi se Richard Gere (Pretty Woman, Röd Makt). Förutom Apple är Amazon också intresserad av produktionen, liksom tv-nätverken Showtime och FX.

On the Rocks – film av Sofia Coppola med Bill Murray

Apple har slagit sig ihop med studion A24 för att producera en serie filmer, och den första av dessa är ska börja produceras nästa månad enligt Variety. Filmen heter On the Rocks och regisserad av Sofia Coppola, känd för filmer som The Virgin Suicides, Lost in Translation, Maria Antoinette och The Bling Ring. Huvudrollerna görs av Rashida Jones (The Office, Parks and Recreation) och Bill Murray, som Coppola samarbetat med tidigare, bland annat i Lost in Translation.

Pachinko – drama på succéroman

Apple har säkrat rättigheterna till den bästsäljande romanen av Min Jin Lee, där genom fyra generationer får följa en fattig koreansk familj som migrerat till Japan. Tv-versionen ska skrivas och produceras av Soo Hugh (The Killing, Under the Dome).

See – framtidsdrama med Jason Momoa

Ett "episkt framtidsdrama" som vi vet mycket lite om, förutom att Game of Thrones-profilen Jason Momoa ska spela en av huvudrollerna. See utvecklas av Steven Knight (Peaky Blinders) och Francis Lawrence (Hunger Games).

Shantaram – drama på succéroman

En serie baserad på den bästsäljande romanen med samma namn, skriven av Gregory David Roberts. I boken får vi följa Lin, som flyr från ett australiensiskt fängelse och försvinner i staden Bombay. Producent blir Eric Warren (American Hustle).

Snobben – tecknad serie med populär seriefigur

Apple har enligt Deadline skrivit avtal med DHX Media och dess moderbolag Peanuts Worldwide om att producera nytt animerat innehåll baserat på den omåttligt populära seriefiguren Snobben, exklusivt för Apples tjänst.

Samarbetet ska resultera i bland annat en ny tv-serie, kortfilmer och specialavsnitt med Snobben, Charlie Brown, Gullan, Woodstock och de andra karaktärerna.

Stiftelsen – klassisk science fiction

Isaac Asimovs klassiska science fiction-romaner ska bli tv-serie. I Stiftelsen får vi följa matematikern och psykohistorikern Hari Seldon, som arbetar på att bevara mänsklighetens kunskap när det galaktiska imperiet faller. Hur själva tv-serien blir har vi ingen aning om.

Swagger – dramaserie om basketspelaren Kevin Durant

En dramaserie baserad på basketspelaren Kevin Durants liv. Produceras av Durants egna bolag Thirty Five Media och Reggie Rock Bythewood (Notorious) kommer att skriva och regissera.

Time Bandits – egensinnig tv-sere av Terry Gilliam

Enligt nya rykten är Apple när att säkra rättigheterna till Terry Gilliams snurriga fantasyfilm Time Bandits från 1981. I orginalfilmen får vi följa 11-årige Kevin som reser i tiden tillsammans med sex dvärgar som stulit en karta över tid och rum från Den Högste. I de många rollerna syntes bland annat John Cleese, Michael Palin, Sean Connery, Kenny Baker och Ian Holm.

Enligt Deadline ska Apple göra en tv-serie av det hela, med Terry Gilliam som producent.

You Think It, I´ll Say It – komediserie från Curtis Sittenfelds noveller

Halvtimmeskomedi baserad på Curtis Sittenfeld novelsamling. Tidigare skulle Kristen Wiig spelat huvudrollen, men hon har hoppat av på grund av schemakonflikter.

Wolfwalkers – animerad långfilm

Cartoon Saloon har skapat prisbelönta tecknade filmer så som "The Song of the Sea", och Apple ligger enligt rykten i förhandlingar med studion om att få exklusiv distributionsrätt till nästa film. Enligt Deadline har Apple säkrat rättigheterna till Wolfwalkers, en animerad långfilm från oskarsnominerade Tomm Moore och Ross Stewart. I Wolfwalkers får vi besöka ett Irland fyllt av övernaturliga krafter.

En morgonshow med Jennifer Aniston och Reese Witherspoon

Två säsonger av denna pratshow är beställd, där Witherspoon och Aniston kollar in människors liv, närmare bestämt "de som får USA att vakna på morgonen". De båda stjärnorna kommer själva producera, under Kerry Ehrin (Bates Motel) vakande hand.

Ett rymddrama av Ronald D. Moore

Moore är nog mest känd för nyversionen av Battlestar Galactica från 2004, men har även arbetat med många olika Star Trek-serier. Inte mycket är känt om den nya serien, förutom att den kommer utforska "vad som hade hänt om rymdkapplöpningen aldrig upphört".

Senaste nytt är att ett gäng kända skådespelare är knutna till serien. Joel Kinnaman, Michael Dorman och Sarah Jones har alla skrivit på för att medverka, rapporterar Variety. Svenske Kinnaman syntes ju nyligen i en annan science fiction-serie, nämligen Altered Carbon på Netflix.

En dramaserie av Damien Chazelle

Chazelle är känd för den omåttligt populära musikalkomedin La La Land från 2016, och kommer att skriva och regissera varje avsnitt av ett nytt drama som vi annars vet mycket lite om.

En thrillerserie av M. Night Shyamalan

M. Night Shyamalan har gjort sucéer som Sjätte Sinnet, men också stolpskott som The Happening. Apple har beställt inledningsvis tio halvtimmesavsnitt av en psykologisk thriller producerad av Shyamalan, som också kommer att regissera det första avsnittet.

En tv-serie om Emily Dickinson

Emily Dickinson är en av USA:s mest kända poeter, och i tv-serien utlovas vi en komisk inblick i hennes värld och dåtidens socitetsliv, könsordning och familjeliv. Hailee Steinfeld (True Grit) ska spela Dickinson.

Ett drama om Hilde Lysiak

Lysiak föddes 2006, men publicerar redan sin egna lokaltidning i Selinsgrove, Pennsylvania under titeln Orange Street News. I serien får vi följa hennes arbete med att rapportera om ett mordfall som den lilla staden försöker mörka. Tio avsnitt är beställda till en början.

En komedi från gänget bakom "It’s Always Sunny in Philadelphia"

Apples senaste beställning är en komediserie från Rob McElhenney och Charlie Day, kända för sin succeserie It’s Always Sunny in Philadelphia. Den nya serien kommer bestå av halvtimmesavsnitt och produceras i samarbete med Lionsgate-3 och Ubisoft. Förutom det är det inte mycket vi vet om den kommande serien.

Nånting med Oprah Winfrey

Apple och megastjärnan Oprah Winfrey har skrivit ett flerårigt kontrakt som ska resultera i en serie där Oprahs "unika förmåga att beröra människor över hela världen" ska lyftas fram.

Nånting med Sesame Workshop

Sesame Workshop är en icke vinstdrivande organisation som producerar utbildande barnprogram, av vilka den mest kända är Sesame Street. Avtalet med Apple täcker både en animerad och en vanlig tv-serie. Dessutom ska en exklusiv serie med dockor skapas, med helt andra karaktärer än klassiska Sesame Street.

Science Fiction-serie av Simon Kinberg David Weil

Simon Kinberg har var inblandad i filmer som Mr. & Mrs. Smith, Jumper och The Martian och gör sin regidebut med kommande X-men-filmen Dark Phoenix. David Weil är ett mer okänt namn, men ligger bakom den kommande tv-serien The Hunt med Al Pacino. Enligt Deadline har Apple skrivit kontrakt med Kinberg och Weil om en påkostad science fiction-serie på tio avsnitt, som ska börja produceras i sommar. Inga särskilda detaljer är kända.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.