Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skaparen av Android lanserar ny telefon

Tidigare har det ryktats att skaparen av operativsystemet Android, Andy Rubin, håller på att skapa sin egen telefon. Nu presenterar hans företag sin första telefon Essential.

Tidigare i vintras ryktades det att skaparen till operativsystemet Android skulle släppa en egen telefon under det nystartade företaget #Essential. Nu presenterar Andy Rubin och hans team den nya telefonen.

Essential kör som väntat #Android och släpps till en början endast i USA där den kommer att kosta 699 dollar, motsvarande ungefär 6 100 kronor. Precis som Samsung Galaxy S8 täcks nästan hela framsidan av bildskärmen på 5,71 tum. Men Essential-mobilen har gått ett steg längre och har till skillnad från Galaxy S8 ingen ram alls i överkanten.

När det kommer till material är telefonen utrustad med ett skal av titan och keramik. Essential menar att titan ska hålla betydligt bättre mot stötar och olyckor än konkurrenternas aluminiumskal. Telefonen kommer i färgerna Black Moon, Stellar Grey, Pure White och Ocean Depths. I övrigt är designen på mobilen väldigt sparsmakad och inte ens företagets logga finns på mobilen.

Telefonen är försedd med en Qualcomm 835-processor, 4 gigabyte primärminne och 128 gigabyte lagring. Precis som Iphone 7 saknar telefonen en hörlurskontakt. Istället förlitar den sig helt på USB Type-C och en anslutningsport med inbyggd magnet. Telefonen stöder snabbladdning och har en batterikapacitet på 3 040 mAh.

Kameran på framsidan är en 8 megapixel-kamera och på telefonens baksida hittas två linser på 13 megapixel. Essential använder samma teknik som Huawei använt i sina kameror till P9 och P10, det vill säga att den ena fångar bilder i svartvitt (monokromt) medan den andra fångar bilder i färg (RGB), detta ska bland annat göra att kameran kan ta bättre bilder i dåliga ljusförhållanden. Företaget säger att kameran ska kunna fånga upp till 200 procent mer ljus än traditionella mobilkameror. Både kameran fram och bak stöder videoinspelning i 4K.

Det går även att köpa en 360 graders-kamera till som kostar 50 dollar extra, motsvarande 436 kronor. Kameran går lätt att sätta fast på telefonens överkant med hjälp av en anslutningsport med inbyggd magnet. Anslutningsporten kan även användas för laddning och dataöverföring.

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.