Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Androids skapare bygger egen mobil

Andy Rubin grundade Android och arbetade på Google under åtta år, men nu kan Rubin vara på gång med ett nytt företag som ska utmana både Google och Apple med en egen premiumtelefon.

Andy Rubin är förmodligen ett känt namn för många teknikintresserade. Rubin var med och grundade företaget #Android, och när det köptes av #Google 2005 blev Rubin chef för företagets mobilsatsning. Efter att ha jobbat med andra projekt inom Google meddelade Andy Rubin i oktober 2014 att han skulle lämna företaget.

Nu drygt två år senare ska Andy Rubin göra comeback inom mobilbranschen. Detta enligt en rapport hos Bloomberg, som uppger att Rubin snart kommer att utannonsera sitt nya företag Essential. Runt sig har Rubin en grupp bestående av runt 40 personer, varav många tidigare jobbat hos Apple och Google.

Essential satsar på en rad produkter både för mobilmarknaden och inriktad mot det smarta hemmet, enligt rapporten. Flaggskeppet blir en ny premium-mobil med en stor bildskärm som går från kant till kant. Den nya telefonen är fortfarande endast i prototyp-stadiet, men Rubin hoppas kunna utmana storspelare som Apples Iphone och Googles Pixel med sin nya produkt.

Många prototyper

Det är oklart vilket operativsystem den nya telefonen ska använda, men en variant av Android verkar sannolik. Enligt rapporten kommer dock mjukvaran att ha ett stort fokus på AI, något som Rubin tidigare lyft fram som nästa viktiga teknikplattform.

En unik funktion med den nya Essential-telefonen blir den egna anslutningsporten med inbyggd magnet, som både sköter laddning av batteriet och ger stöd för externa moduler. Dessa kan användas för att bygga på ytterligare funktionalitet i framtiden. Ett exempel som lyfts fram i rapporten är en 360 graders-kamera, men även tillbehör från andra företag kan bli aktuella.

Gruppen experimenterar fortfarande med flera olika prototyper för telefonen, och åtminstone en av dem uppges ha en bildskärm större än Iphone 7 Plus. Tack vare en formfaktor utan ramar ska dock enhetens fysiska storlek bli mindre. Skärmen kan också få 3D Touch-liknande funktionalitet. Vad gäller material testas för tillfället ett metallhölje med inslag av svart keramik för baksidan.

Enligt rapporten är målet att den nya telefonen ska släppas redan i mitten av 2017. Då varken material eller formfaktor beslutats om verkar denna tidsram dock ytterst osannolik.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.