Stänga ute besök på servern: har jag valt en vettig lösning?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hejsan!

Efter lite sökande på 99mac och Google tror jag ha lyckats stänga ute besökare från testsidor som körs lokalt när jag har personlig webdelning igång. Dock är det första gången jag ger mig på detta, och undrar därav om någon som är insatt i ämnet kan svara på om nedanstående är en bra/vettig/säker lösning.

Jag utgick från att stänga ute besökare genom att lägga en .htaccess-fil i katalogen jag ville skydda. Efter lite googlande efter hur man drar igång .htaccess hamnade jag på http://www.clagnut.com/blog/350/, och började meka. I /private/etc/httpd/httpd.conf ändrade "AllowOverride None" till "AllowOverride All".

Därefter vek jag av från vad som stod på nämnd sida, och gick in i /private/etc/httpd/users/användare.conf och ändrade

<Directory "/Users/användare/Sites/">
  Options Indexes MultiViews
  AllowOverride AuthOverride
  Order allow,deny
  Allow from all
</Directory>

till

<Directory "/Users/användare/Sites/">
  Options Indexes MultiViews
  AllowOverride AuthConfig
  Order Deny,Allow   
  Deny from all
  Allow from 127.0.0.1
</Directory>

Detta visade sig stänga ute besökare som försöker surfa till localhost/~användare/ och samtliga underkataloger via mitt aktuella ip-nummer, precis som jag vill ha det. Jag behövde alltså inte någon .htaccess i berörd katalog. Frågan är nu bara: är ovanstående en "vettig" och säker lösning, eller behöver jag göra något ytterligare för att vara säker på att jag kan arbeta och testa websidor (php/mysql) utan oväntade påhälsningar?

Tacksam för svar!

Ursprungligen av Striberger:

Frågan är nu bara: är ovanstående en "vettig" och säker lösning, eller behöver jag göra något ytterligare för att vara säker på att jag kan arbeta och testa websidor (php/mysql) utan oväntade påhälsningar?

Ja, det ska vara tillräckligt. Vill du ha säkerhetsbälte och störtkruka kan du också stoppa ingående trafik till port 80 från alla utom dig själv i brandväggen, men det blir nästan lite väl rabiat

Tack för svaret Samuel! Skippar bältet och störtkrukan

1
Bevaka tråden