Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Registera domän - men ej skaffa hotell?

Tråden skapades och har fått 31 svar. Det senaste inlägget skrevs .
  • Medlem
  • International user
  • 2007-07-10 19:31

Dr Jerkyll: Det brukar det inte göra, men det kan bero på flera saker (t.ex. om du sitter i ett nätverk och dns-uppslagningarna cachas på en server i nätverket). Du skriver inte vilken domän det gäller men Oderland (eller du själv om du har möjlighet till det) måste också förbereda sina namnservrar för att dessa skall skicka förfrågningarna gällande din domän till rätt ställe - t.ex. specificera vilken server mailtjänsten ligger på, vart www.domän.se skall leda, och så vidare. Kolla med http://www.robtex.com om uppgifterna ser ut att stämma.

En annan fälla är denna: Säg att du har bredband via en viss leverantör, du får alltså inställningar för TCP/IP mm från denne leverantör däribland vilken DNS din dator skall fråga var saker och ting ligger på inturnätt. Samma leverantör har även hand om din domän (dvs på deras DNS ligger en pekare till en webbserver hos dem) och ditt webbutrymme. När du sedan byter leverantör av domänen så ändras inte deras DNS med din domän, eftersom din dator är inställd på att fråga samma DNS fortfarande (Systeminställningar > Nätverk > TCP/IP > DNS-Servrar så får den ju fortfarande samma svar: "Din domän ligger här".

Kan vara värt att kolla alltså, men jag tror det inte är så i det här fallet, ville bara briljera med mina enorma kunskaper.

Bevaka tråden