Få ibooken att inte gå ner i viloläge

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Undrar om det finns något sätt att inte få datorn att gå i vilåläge när man stänger locket, ungefär som man kan på WinXP.
Hade en liten fundering att kunna använda datorn som en mp3-spelare.

  • Medlem
  • 2004-09-09 21:26

KisMAC är ett program som hindrar iBooken från att gå i vila (fungerar dock bara 4 minuter utan laddarkabel på grund av begränsningar i OS X).

Annars så fungerar det också att sätta en liten metallplatta nedanför piltangenterna för att blockera den magnetiska kontakten med sensorn som sitter i skärmen(!?) och därmed hindra den från att gå i vila med stängt lock.

  • Medlem
  • Täby
  • 2004-09-10 07:41
Ursprungligen av Shattapp:

Undrar om det finns något sätt att inte få datorn att gå i vilåläge när man stänger locket, ungefär som man kan på WinXP.
Hade en liten fundering att kunna använda datorn som en mp3-spelare.

Se upp så den inte blir för varm bara...

Har egentligen ingen lösning på ditt problem, men ett alternativ som kanske kan funka för dem som använder USB portarna:

Stäng locket (datorn går ner i vila) och koppla sedan in något i USB-porten, en mus eller vad som helst, då vaknar datorn trots att locket är stängt. Har du tex en mus inkopplad i USB-porten räcker det med att klicka med musen så vaknar datorn.

Den egentliga meningen med denna funktion är om man har en extern skärm inkopplad till datorn och då vill stänga av skärmen på PowerBook. Är båda skärmarna igång delar nämligen de på VRAM-minnet även om man speglar skärmarna. Väcker man datorn på detta sätt, när locket är stängt, så väcker man inte PowerBook-skärmen utan bara själva datorn. Vad som händer då är att den externa skärmen får hela VRAM-minnet för sig själv.

Är man rädd att skärmen på PowerBook inte mår bra av värmen som genereras när locket är stängt är det bara att lyfta på locket, skärmen vaknar nämligen inte av detta. Den vaknar först när man sätter datorn i vila igen och sedan väcker den med locket öppet, eller genom att aktivera den inne på skärminställningar.

Jag kan tillägga för er som använder extern skärm att det ökar prestandan rejält genom att ge den externa skärmen allt VRAM-minne. Att man sedan kan köra med locket öppet sparar ju livsländgen på PowerBook-skärmen då den är helt avstängd samt att den inte utsätts för någon värme.

Det är mycket möjligt att denna funktion finns även på iBook.

  • Medlem
  • 2004-09-13 16:17

Om man som jag och Shattapp vill ha iBooken (TiBook i mitt fall) som mp3/m4a-spelare kan man inte styra datorn när man har stängt skärmen. Att väcka den genom att pilla med usb-portar faller alltså bort. Desutom är det opraktiskt.

Hur varmt är för varmt?

1
Bevaka tråden