Alltheweb

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Någon gårn förra året skippade jag Google som sökmaskin och gick över till Alltheweb.

Sedan några dagar ser den för j****g ut i Safari. Funkar grafiskt både i Exploder och i Mozilla (halvgammal).

Någon mer som tycker att man skall klaga? På Apple eller på Alltheweb?

 • Medlem
 • Karlstad
 • 2004-03-29 12:56

Båda.
Safari är faktiskt en ganska taskig webbläsare som helt enkelt inte fixar viss kod, t.ex. CSS-P och annat som har betydelse för presentationen.
Å andra sidan verkar guttarna på AllTheWeb ha struntat (?) i Safari, eller inte gjort jobbet tillräckligt bra....

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2004-03-29 14:18

Det är inte Apples fel i allafall

Anledningen till att den ser helt galen ut i safari är att teamet på Alltheweb har lagt in någon form av script som kollar vilken Browser man använder. Av någon konstig anledning får vi Safarianvändare se en väldigt ful version av siten?

Om man använder programmet "Safari Enhancer" så att man får fram en Debug meny så kan man få det att se bra ut för oss Safari användare också. Välj under "User Agent" och välj Mac MSIE 5.22 istället för "Automatically chosen" så ser allt bra ut igen.

 • Medlem
 • Karlstad
 • 2004-03-29 16:09

Nja...Den vanlige webbsurfaren kanske inte har märkt nån större skillnad, men Safari har sedan början gett många designers gråa hår. Den har helt enkelt inte renderat kod som en W3C DOM kompatibel webbläsare ska göra, speciellt inte viss CSS. Senare versioner (1.2 för Panther) lär vara bättre än tidigare, men folk sitter fortfarande med Jaguar och version 1.0.2...som alltså haltar ganska ordentligt ibland. Det är sannolikt därför som AllTheWeb levererar en särskild sida.

Å andra sidan så har AllTheWeb säkert kunnat fixa till sajten utan att behöva leverera en speciell Safari-version ganska lätt. Jag menar: sajten är ju faktiskt inte särskilt komplicerad, och om dom hade kört den genom W3C Validator så hade dom sett att den har ganska många enkla fel.

Generellt sett så anses det vara ett tecken på ganska dålig kodning om man slänger in en browser sniffer som letar after en user agent. Man ska kunna göra en sida som funkar överallt. Den enda "sniffern" man kanske kan behöva är en DOM-sniffer, dvs en som skiljer nyare webbläsare från gamla som t.ex. NN4.xx.

Så man får nog skälla på både Apple och Alltheweb. Eller gå tillbaka till Google....

På IDG finss nyheten om att Yahoo köpt Alltheweb och ersatt sökmotorn med sin egen (gamla). Är väl därför som sidan är ombyggd.

Sökresultaten ser ut att bli mycket mindre omfattande, dag att gå tillbaka till Google!

 • Medlem
 • Karlstad
 • 2004-03-30 10:31
Ursprungligen av Stig Kjellman:

På IDG finss nyheten om att Yahoo köpt Alltheweb och ersatt sökmotorn med sin egen (gamla). Är väl därför som sidan är ombyggd.

Sökresultaten ser ut att bli mycket mindre omfattande, dag att gå tillbaka till Google!

Jo, Yahoo äger numera Alltheweb och dom har gjort om p.g.a. detta. Kolla i koden så ser du länkar till yahoo. Google är ju den överlägset bästa motorn, så det är nog inte fel. Man kan roa sig med att jämföra lite (ganska gammal) statistik på http://www.searchengineshowdown.com om man gillar siffror...

1
Bevaka tråden