Hjälp! Kan inte hämta e-post!!

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2004-03-18 09:56

På vårt kontor har vi två PB 12" (OS 10.2.8 ) anslutna till ett lokalt nätverk trådlöst med Airport Xtreme samt en äldre PB (OS 8.6) som saknar airportkort och därför är ansluten med ethernet-kabel till basstationen. Datorerna delar på Internetuppkoppling via ADSL hos Tele2.

Någon gång i går eftermiddag gick det inte längre att hämta hem e-post från våra företagsadresser som finns på en mailserver hos ett lokalt dataföretag (mail.jra.se). Det gick inte heller att komma åt några hemsidor som ligger hos denne leverantör, bl.a vår egen. Detta gällde de två PB med trådlös anslutning. Den fast anslutna datorn kunde hitta hemsidorna (har ingen e-post installerad på den).

Följande meddelande dyker upp när man försöker hämta e-post:
"Kan inte hämta e-post
Det kan vara ett problem med e-psotservern eller nätverket. Kontorllera inställningarna för kontot "Fortis" eller försök igen.
Serverfelet var: Reading data from host mail.jra.se failed"

All annan Internet trafik fungerar, att surfa, hämta e-post från andra ingående servrar et.c. Vi kan också skicka e-post från alla konton eftersom vi då använder Tele2 utgående server som vi är uppkopplade via.

Ringde företaget som har mailservern, men de kunde inte se att det var några problem. Felet kvarstod även i vårt trådlösa nätverk hemma senare på kvällen. Har provat att starta om basstationen, datorerna.... men vet inte vad jag ska göra och det är lite panik att inte e-posten fungerar...

Känns som att felet bör ligga i de båda PB 12" någonstans eftersom det fungerar från den fast anslutna datorn, eller?

Tacksam för all hjälp!!!

/Jenny

  • Medlem
  • 2004-03-18 12:47

Har nu (vet inte hur) fått det att fungera med den ena av PB12" men inte den andra. Det fungerar inte heller när man ansluter den direkt med ethernet-kabel mot basstationen.

Verkar helt ologiskt, vad kan det bero på?

/Jenny

Jag når inte jra.se.

Har försökt pinga. Men det dör bara ut...

  • Medlem
  • 2004-03-18 14:19

Nu fungerar det igen på även den andra datorn. Helt oförklarigt, jag har inte gjort någonting med den...! Vad kan sånt här bero på? Nån som vet?

/Jenny

1
Bevaka tråden