<br><center><a href=http://99mac.se/forum/showthread.php?s=&postid=275091><img src=/nyhetsbilder/software_update.gif border=0></a></center>

Under kvällen har den första uppdateringen till Mac OS X 10.3 "Panther" släppts. Uppdateringen var av många efterlängtad på grund av flera problem av allvarligare grad. Bland annat förekom problem med den inbyggda krypteringsfunktionen FileVault, som kunde förstöra filer för evigt. Dessutom rapporterades allvarliga problem med externa lagringsenheter av FireWire 800-typ.

Uppdateringen är på 1,3 megabyte och finns att ladda ner via den inbyggda programuppdateraren i Mac OS X. Observera att endast du som kör just Mac OS X 10.3 "Panther" berörs av denna uppdatering. Även för 10.3 Server finns det en 10.3.1-uppdatering att hämta hem.

Såhär skriver Apple själva om den aktuella uppdateringen:
"10.3.1-uppdateringen ger förbättrad funktionalitet och stabilitet för följande program, tjänster och tekniker: FileVault, utskrifter, WebDav och FireWire 800-enheter. Uppdateringen innehåller även de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Viktig anmärkning: Apple har upptäckt ett problem som innebär att externa FireWire-hårddiskar som använder "Oxford 922 bridge chip-set" med fast programvara version 1.02 kan förlora lagrade data. Trots de förbättringar som denna uppdatering innehåller rekommenderar Apple att du uppdaterar den fasta programvaran på din FireWire-hårddisk. Kontakta hårddiskens tillverkare för mer information."

Den stora frågan nu är om uppdateringen verkligen lyckats åtgärda de allvarliga problemen.

<center><a href=http://99mac.se/forum/showthread.php?s=&threadid=33553>Vi fortsätter diskussionen i denna tråd.</a></center>

Senast redigerat 2003-11-10 23:04