CSS hjälp... har jag glömt allt?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

<div class="one">
<div class="two">
<div class="three">
<h3>Testar</h3>
</div>...

Jag vill nå rubriken i taggen h3.
Jag trodde att det var: .three h3 { color: #cccccc; }

Men nä.
Just nu känner jag mig dum i huvudet... visst det var ett tag sedan jag höll på med CSS men det här är ju löjligt.

Ursprungligen av Mattias Hedman:

<div class="one">
<div class="two">
<div class="three">
<h3>Testar</h3>
</div>...

Jag vill nå rubriken i taggen h3.
Jag trodde att det var: .three h3 { color: #cccccc; }

Men nä.
Just nu känner jag mig dum i huvudet... visst det var ett tag sedan jag höll på med CSS men det här är ju löjligt.

Du är förmodligen ute efter id, inte class

Det där ser rätt ut. Jag la in din kod i ett HTML5-dokument och öppnade i Safari, texten är grå.

<!doctype html>
<head>
  <style type="text/css">
    .three h3 {
      color: #cccccc;
    }
  </style>
</head>
<body>
  <div class="three">
    <h3>Testar</h3>
  </div>
</body>
</html>
Ursprungligen av marcushedenstrom:

Det där ser rätt ut. Jag la in din kod i ett HTML5-dokument och öppnade i Safari, texten är grå.

<!doctype html>
<head>
  <style type="text/css">
    .three h3 {
      color: #cccccc;
    }
  </style>
</head>
<body>
  <div class="three">
    <h3>Testar</h3>
  </div>
</body>
</html>

Du har bara tagit delar av min kod.

Min three är inbakad i två andra divs.
Kanske ska nämnas att allt detta skrivs ut mha Rails.

Min text blir inte grå hur jag än gör.
.three
#three
three

Jag har även testat .one .two .three det hjälpte inte heller.

Ska funka ändå.

.three ska du ha om du använder class, #three om du använder id (bara 1 styck per sida!). three hade varit om HTML innehöll en sådan tagg, vilket jag inte tror det gör.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2014-03-16 20:15

Testat lägga till !important ?

Du kan ju använda debuggern i Safari (eller Chrome) för att se vilken stil som gäller, och om din har strukits.

Äntligen har jag hittat felet! Eller nåja kanske inte...
Tittade med dev tools i Chrome och såg att det såg ut så här: <div id="three"><h3>Rubbe</div>
Koden såg inte ut så där hade jag en </h3> med. Men något var skumt.
Så jag tog bort hela div three och skrev om det och nu fungerar det.
Känns skönt att veta att jag inte är helt nollad på mina css-kunskaper.

1
Bevaka tråden