Kan man rädda förlorad data från Mac OS?

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,

Min son verkar ha förlorat ca 3 veckors studieanteckningar. Han har inte för vana att spara utan förlitar sig på att det återskapas trots att han ibland måste tvångsavsluta etc. Nu verkar det dock som att allt från ca 3 veckor tillbaka är borta.

Vi har inte instalerat vår Time Capsule än, tyvärr. Jag har dock hört att man ska kunna återskapa datorn o dess dokument per ett visst datum bakåt i tiden. om detta stämmer, hur gör man?

Hälsningar

Patrik:tveksam:

  • Medlem
  • International user
  • 2010-10-25 02:53

Har hört talas om Data Rescue...har inte provat själv så vet inte hur det funkar, men kolla upp det.
Och 'gör' inte för mycket på datorn innan du testat något program eftersom de förlorade filerna kan skrivas över och då kan det bli svårt att återskapa. Lycka till!

Ursprungligen av panther:

'gör' inte för mycket på datorn

Detta betyder "gör inget alls över huvud taget". Stäng av den och rör den inte förrän dataräddarföretaget har fått den.

Har provat data rescue, om man inte har gjort något (typ sparat och hållt på) så kan man få tillbaka en del grejer men då i en väldig oreda (vissa saker uppdelade osv)... Kan vara bättre med en annan lösning.

Ursprungligen av Strikethrough:

Kan vara bättre med en annan lösning.

Som vad då? Om filen är borta kan man bara hitta innhållet genom att scanna hela hårddisken och hoppas att de sektorer som innehöll datan inte har skrivits över.

Det lösning som är bättre, men inte fungerar retroaktivt, är att alltid backa upp sina filer.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Som vad då? Om filen är borta kan man bara hitta innhållet genom att scanna hela hårddisken och hoppas att de sektorer som innehöll datan inte har skrivits över.

Det lösning som är bättre, men inte fungerar retroaktivt, är att alltid backa upp sina filer.

Och spara...

  • Medlem
  • International user
  • 2010-10-25 09:45

Sparar han inte arbetet han har skrivit så kan han inte vara förvånad om att datan försvinner. Tyvärr så är det så. Och utan time machine eller vanligt backup kan man inte gå tillbaka till en viss version.

//Rob

Vilket program var det?

Vet av egen erfarenhet att InDesign är väldigt duktigt på att återskapa data om det händer något. Powerpoint däremot är helt värdelöst. Man kan ställa in att det skall autospara var tredje minut men likförbannat finns inte ett spår av de sparade dokumenten när man väl behöver dom (de skall öppnas automatiskt efter omstart men i nio fall av tio händer ingenting och all autosparad data är 100% putz weck från maskinen). Word är väl något bättre där autosparningsfilerna åtminstone går att hitta manuellt i efterhand. Har man tur går det dessutom att dra ut någon läsbar information ur dem...

Precis som föregående har sagt så ser det inte så ljust ut för dig/er.

Om det inte fungerar med Data Rescue så är det väl bara för din son att lära av misstaget och se till att han sparar allt viktigt i fortsättningen. Det skadar inte att ha ett litet USB-minne till hands.

1
Bevaka tråden