VPN setup på OS X Server 10.6 Snow Leopard

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej

Har satt upp en mac mini server som jag använder som file server med snow leopard 10.6.4 på. Slår på VPN funktionen servern ger secret password och en range inga problem. Behöver man även öppna upp en port i Routern för VPN_en? Har en Netgear FVS 338 som även den har stöd för VPN är det bättre att köra VPN via den eller på Mac Minin? Har någon några bra tips eller erfarenhet kring detta?

Om man sedan vill komma åt Servern via VPN:en är det den publika IP:n eller DYNDNS adress (vilket i och för sig är själva IP:n) man skall ange om man skall koppla upp sig mot den?

Tack för era expert råd

  • Oregistrerad
  • 2010-10-13 23:09

1.) Kör PPTP om du är nybörjare, det är enklare att få igång än IPSEC
2.) Du måste vidarebefodra portar om du ska köra bakom brandväggen och det kan vara en hel del pill.

Kör hellre VPN om du har det inbyggt i din brandvägg. Just Negear kan också vara lite pill att få igång men när det väl är igång fungerar det hur bra som helst.

Tack för tipset! Då blir det VPN i Router som gäller!

VPN i OS X Server brukar i och för sig funka bra, det också. PPTP är nog lättast att få igång som sagt. Öppna port 1723 i routern och peka den på serverns IP-nummer. På den dator du vill ansluta med anger du DynDNS-namnet och namn och lösenord för ett användarkonto i servern.

1
Bevaka tråden