"Konvertera" Macbook till stationär?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Min Macbook (November 2006-modell.) flyttas inte ofta och på senare tid har skärmen varit jobbig med att den fladdrar med ljusstyrkan så man får trycka på minska- och sedan ökaknappen för att få det att sluta fladdra.

Det jag tänkte är om det skulle gå att konvertera den till en stationär i de bemärkelsen att man fixar en tft-skärm och ställer datorn på högkant bakom skärmen på något vis. Man använder högtalarna i datorn (Förhoppningsvis) och programmerar någon F-tangent på externa tangentbordet till power-knapp.

Är det någon som har erfarenhet av detta?

Går det att programera en tangent så eller måste man öppna skärmen för att trycka på powerknappen, stänga datorn så den stängs av?

Hur är det med kylningen om datorn är ihop ihopvikt?

  • Medlem
  • International user
  • 2009-12-30 00:48

Allt det här har frågats förut, sök nästa gång

1. Ja, du kan köra datorn stängd utan att skada den. Täck bara inte över utblåset på baksidan så är allt lugnt.

2. Ja, du kan lätt fästa datorn bak på en skärm och bygga en wannabe iMac, allt som krävs är lite kreativitet (exempelvis - snabbt och lätt: silvertejp, långsamt och snyggt: en liten metallkorg som datorn vilar i och som är öppen på sidorna så man kommer åt USB och SuperDrive). Google is your friend. Kanske värt att kolla på Instructables också.

3. Nej, du kan inte få en knapp på ett externt tangentbord att starta datorn. Däremot finns det ingen anledning, sätt datorn i vila när du är färdig på kvällen sen startar den ögonblickligen på morgonen med valfritt tangenttryck. Behöver du starta om den kan du göra det via Äpple menyn. Det finns ingen anledning att stänga av datorn annat om du åker iväg en längre tid, och det antar jag inte händer så ofta eftersom du sa att datorn får rätt lite motion som det är.

Ser man på när man söker: Apple Portables: How to use your computer in closed clamshell (display closed) mode with an external display

Synd att det inte går att fixa en startkapp till tangentbordet. Då hade det inte varit några problem.

Då powerknappen sitter skyddat kanske det går att fixa ett "verktyg" som man lägger mellan datorn och skärmen som man kan beröra från utsidan för att trycka på knappen.

Får se vad framtiden visar.

  • Medlem
  • 2009-12-30 22:27

Du har ju funktionen "Starta automatiskt efter strömavbrott". Den kanske går att använda om du har en grendosa med brytare på?

känns ju inte så bra att bryta strömmen tvärt när man vill stänga av datorn.

Ursprungligen av Fluffy_:

Hur är det med kylningen om datorn är ihop ihopvikt?

Det ska gå utmärkt. Den tar in luft på kortsidan och blåser ut på baksidan.

  • Medlem
  • International user
  • 2009-12-30 23:32
Ursprungligen av Marcus K:

Det ska gå utmärkt. Den tar in luft på kortsidan och blåser ut på baksidan.

Inte MacBooken från 2006. Den sköter allt på baksidan.

men det finns en risk att det blir ett litet brännmärke på skärmen precis ovanför magsafen när datorn är ihopfälld en längre tid.
det var någon här på forumet som råkade ut för det.

1
Bevaka tråden