Sökmotorer, sökvägar och adresser (Wordpress till statiska filer)

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag blandar säkert ihop begreppen lite, men jag hoppas att jag kan få svar på följande (och att jag har postat i rätt forum).

Jag har en egenhostad Wordpress-installation som jag skulle vilja göra "statisk", dvs. med vanliga html-filer istället för att låta sidorna genereras av databasen. Eftersom jag använder permalink-inställningar som ger såna här adresser:

http://oneroom.se/2009/09/29/sample-post/

undrar jag vad som händer med sökningar hos t.ex. Google när adresserna istället ser ut såhär (jag har använt SiteSucker för att komma åt alla sidor):

http://oneroom.se/2009/09/29/sample-post/inde...

Förstör jag eventuell rankning hos Google om jag lägger till index.html på slutet?

Tacksam för svar!

(Jag är alltså inte intresserad av någon plugin till WP som gör sidorna statiska, jag vill "pensionera" sidan och inte behöva tänka på WP-uppdateringar mer.)

Varför i hela friden skulle du vilja göra detta?

Varför inte?

Jag råkade ut för injicerad, skadlig kod i min installation. Det var iofs inga större problem att rätta till och är du bara noga med att alltid ta backuper och uppdatera till senaste versionen är du relativt säker.

Jag orkar bara inte oroa mig längre. Gruber på Daring Fireball skriver också om problemet:

"I fully acknowledge that there is much to be gained by running your own copy of WordPress. But clearly there is a price: constant vigilance."

Jag tänker istället skaffa en Posterous-blog (som också har fördelen att passa bättre för min typ av postande) och använda deras "custom domain"-funktion. Eftersom jag inte vill att eventuella länkar till mina wp-poster ska förstöras, eller att jag måste fortsätta underhålla en WP-installation som jag ändå inte använder, tänkte jag göra om sidorna till html eftersom det ändå verkar vara ett skapligt stabilt och säkert system. Att lämna en WP-installation obevakad och ouppdaterad är att be om problem.

Kolla upp något som heter .htaccess, men det funkar bara på servrar som har Unix och webbhotell som tillåter dig att ändra i den filen / skapa en egen.

En annan lösning är att pilla med Filemaker och dess förmåga att kunna prata med MySQL-databaser och skjuta ut filer med specifika namn. Du kan tex när allt är uppsatt som det skall, hämta all info (artiklars texter ur MySQL mm) och skjuta ut dem som textfiler med en knapptryckning.

Ett exempel på hur du kopplar ihop FileMaker med MySQL finns i denna tråd:
http://www.99.se/filemaker/220424-filemaker-9-0-koppla-ihop-webshop-mysql-med-filemaker-i-praktiken.html

Sedan kan du söka här på Troi File Plugin för att hitta lite trådar om det.

1
Bevaka tråden