CMS till jobbsajt

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

skall skapa en jobbsajt med relativt enkla funktioner och behöver lite råd ang. cms.
Sajten skrivs i php/mysql med en del ajax inslag.

Rekommenderar ni Joomla eller Drupal eller finns det något annat system som jag skulle titta på. Det är för mig viktigt att sajten går fort, vet inte huruvida valet av cms påverkar detta men ändå.

Menar du "går fort att bygga" eller menar du att den "laddar fort i webbläsaren"?

Med jobb-site, menar du att man kan registera sig, ladda upp CV mm, registera sig i en databas, ha en profil? Eller menar du att man skall kunna hitta lediga jobb?

Om vi börjar med CMS-biten, så jobbar jag med Joomla och färdiga templates. Att "smacka ihop" en site genom att ladda hem Joomla, installera på webbservern, lägga på ett template (aka skin, eller design-mall) och sedan byta ut logon till din egen, tycker jag är ett väldigt snabbt och enkelt sätt att bygga webbsiter på. Templates till Joomla får du tex från Joomla Templates - RocketTheme Joomla Templates Club Demo Site eller Joomla Templates Club - Professional - High quality Joomla template (det finns många flera, kolla på min site: CMS-demo - Hem Resurser > Länkar > Templates. (Logotyper och bilder kan man köpa billigt eller ladda hem gratis på nätet, tex från Stock Photography: Search Royalty Free Images & Photos

Om det är det förra (normal rekryteringssite som tex skulle kunna drivas av ett rekryteringsföretag), så kanske det skulle passa med Joomla + extensionen Community Builder + någon plugin i vilken man kan efterfråga information från besökaren i vissa kategorier (det är även inbyggt i Community Builder). (Det kan även finnas specialiserade job-site plugins på Joomla! Extensions Directory

Du kan se lite möjligheter i Joomla + Community Builder på denna site som jag byggt:

MacSverige/Dataentusiasterna - MacSverige förstasida > Community > Intro till vår community

Om det är en lediga jobb-site där man kan anmäla sig som intresserad så vet jag att det finns just en sådan plugin till Joomla. Du hittar den i aktion på CMS-demo - Hem > Tillagda > Lediga platser.

Joomla vs Drupal
Jag tror (utan att ha testat Drupal) att skillnanden ligger i mängden tredjepartsprodukter. Till Joomla finns massor med templates och tillägg vilket betyder att nästan varje site du vill bygga som behöver speciella funktioner går att bygga lätt, vanligen billigt, snabbt och enkelt.

De två CMS som brukar vinna tävlingar om bästa CMS brukar ena gången vara Joomla, andra gången Drupal. Så kolla om du hittar motsvarande lösningar för Drupal och sedan kan du jämföra admingränssnittet (det du kommer att jobba i) på denna site:

Home - OpenSourceCMS

Lycka till!

Som anhängare av Drupal vill jag bara påpeka att mängden tillägg inte spelar någon roll så länge möjligheterna är desamma. Men Joomla har mer färdiga templates, det ska man inte sticka under stol med. Featuremässigt är det nog jämnt skägg mellan de två, men jag föredrar Drupals "flexibilitet framför färdiga lösningar". Det kräver lite mer jobb, men blir mer så som iaf jag vill ha det.

Du menar så länge möjligheterna är desamma i det enskilda fallet, eller hur?

tack för bra synpunkter

Jobbsiten kommer att likna Ledningsjobb.se avseende funktioner, men kommer att vara mer åt web 2.0 hållet med en renare design, ajax funktioner osv. Emellertid så är de flesta funktioner de samma som på sidan ovan.

1. bevaka jobb - få lediga jobb i mailen när ett passande publiceras på sidan
2. möjlighet att ansöka om jobb direkt i annonsen
3. möjlighet att ändra samtliga subpages genom html-formulär
4. möjlighet att se antal klick på varje annons samt vilka som ansökt direkt genom annonsen (deras kontaktuppgifter samt bifogat cv)
5. Möjlighet att koppla en banner mot en specifik annons

Utöver detta så är det en del smådetaljer som kommer att finnas med men ni förstår principen

1
Bevaka tråden