Mikrofon till iChat vid konferensbord

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vi kommer att ha en seminarium, 10-12 personer, där en eller ett par av deltagarna kommer att närvara via iChat video. jag funderade att ha ett par externa högtalare på en MacBook Pro och en extern mikrofon. När fläktarna går igång på en MacBook så stör det ordentligt den inbyggda mikrofonen.

Har någon provat extern mic i detta sammanhang och kanske har några rekommendationer? Några bra tipps på extern mic rent allmänt vore bra också.

Gubbarna jag gillar lyssna på i The Mac Observers Mac Geek Gab pratar sig varma för den här Micen i "hur man gör podcaster själv"-diskussioner som en bra grej.

http://www.macobserver.com/review/2006/12/21.1.shtml

De använder också själva den här när de gör sin egen show:
http://www.heilsound.com/pro/products/pr40/

Om du kollar längst ner på sidorna som beskriver varje episod så står det säkert 10 rader om vilken teknisk utrustning de använder för att göra podcasten. Här kan man säkert fiska upp mkt intressant.

JAg kan rekommendera att lyssna på dessa två tjötrövar. de gör en mycket rolig, bra och genomtänkt Podcast. Enklast är väl att prenumerera p åden via iTunes.

http://www.macobserver.com/podcast/

PS. Du skall ha en rundupptagande mic så att alla "kommer till", det är väl det enda tips jag kan absolut ge. Kanske kan du be om hjälp också i "99Musik", där borde ju finnas folk som kan ljud...

1
Bevaka tråden