Introduktion till 1984

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Fake Steve Jobs tipsar om en liten videosnutt jag inte sett tidigare. Vid en sammankomst 1983 presenterade Steve Jobs den reklamfilm för Macintosh som sedan dess blivit en klassiker. Detta är första gången 1984 visas för en större publik.
Det är intressant att höra hur Jobs och Apple upplevde konkurrensen vid denna tidpunkt. Fixeringen låg vid jätten IBM som huvudmotståndare, när det i realiteten visade sig att lilla Microsoft skulle få en monopolställning inom datorvärlden.
1983 Apple Keynote-The "1984" Ad Introduction

Läs mer på MaxiMac.se

Tufft! Det här är ju en blivande klassiker (syftar på att jag inte sett den tidigare)!

Han ser sjukt nöjd ut på slutet - lägg fem minuter och du kommer ha ett leende på läpparna efteråt!

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2007-05-23 10:22

Har sett denna video ett antal gånger förr, ligger i mitt arkiv någonstanns bland Apple Expos. Redan på den tiden märker man hur bra Steve Jobs är som retoriker.

Angående Big Blue vs Apple så var det absolut sin höjdpunkt vid 1983/1984.
Apple hade inte kommit med någon uppföljare till Apple ][, eller ja, en totalt floppad Apple 3 med färre portar och annat än 2an. Steve Woznaik var inte med på att bygga 3an.
Compaq hade inte riktigt kommit in i marknaden och därför var MS fortfarande bara IBMs egna lilla husdjur.
Däremot när Compaq och andra började med sina IBM-kloner och MS var såklart leverantör till mjukvaran, annars skulle det inte vara en IBM-kompatibel PC, och när MS dumpade OS2 utvecklingen och satsade helhjärtat på Windows. Då tog MS steget ut i de vilda. Det var i början på 90-talet.

Apple vid den tiden hade fortfarande inte skapat några vettiga datorer, Apple ][ var fortfarande Apples mest sålda maskin 10 år efter sin intruduktion. Den klassiska macen saknade program och den var för dyr. Apple hade säkert kunnat tagit an Microsoft enorma dominans, de fick sin plats för att de var bortglömda, pengar gjordes på hårdvara tänkte man. Apple sumpade så många chanser, först när Scully var sparkad började företaget rulla ut med nya grejer, men då var det verkligen försent. De hade inget att komma med i början på 90-talet. Resten är modern tids historia.

  • Oregistrerad
  • 2007-05-24 23:28

Han var sjukt cool redan som tjugoåring.

/Bandit

1
Bevaka tråden