Goddagens det är jag som är P-A

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2006-01-26 11:37

Satt och hade inget vidare att göra (läxor är bara för tråkiga) så jag började surfa runt lite här på iPod.se och då slog det mig att jag kanske skulle ta och slänga in en liten presentation så där bara för skojjs skull. Så här kommer den då.

Det var en gång för länge länge sedan 1998 närmare bestämt, en liten pojke satt vid sin state of the art Dell med hela 266mhz intel PII processor och spelade datorspel. Senare samma dag kom det sig som så att han blev bort tvingad från denna maskin för att åka fira sin farbrors födelsedag. Väl framme bland alla gammla fosiler så får jag se den! Vid min farbrors dator står det en stor häftig joystick från logitech och efter stora förundringar om denna sak som även hade force feedback så bar det av hemmåt. Dock så var jag inte tommhänt den dagen utan min farbor var vänlig och tänkte på min ekonomi varpå han skickat med en katalog från ett företag vid namn Dustin. Det dröjde inte länge förrens även jag hade en likadan joystick dock till min faders bekostnad men katalogerna fortsatte att komma och lika så jag att drömma mig bort i dessa bland alla häftiga saker som cd brännare och 64mb grafikkort tills jag endag fick se något som jag aldrig tidigare laggt märke till.

Det var en liten sak som mer eller mindre såg ut som en fjärrkontrol åvanför läser jag mp3 spelare.
Luften gick ur mig och jag kände det där måste ha begäret som kommer smygandes runt hörnet då och då.
Spelarna var väldigt små och dom hade 4 st olika i katalogen bla från rio och samsung om jag inte missminner mig. I vilket fall som hälst var det samsungs yepp nepp som gav mig kallakårar vilken häftig pryl.

Åren gick men tanken om en sådan musik spelare fanns kvar och teleräkningen steg även den efter hand i höjden med hjälp av napster och mitt trogna 56 KBps modem från Robotics. Men det nådde inte riktigt ända fram utan istället kom det till att bli en walkman cd spelare från sony inköppt på Expert också säkerligen den enda produkt någon sin köpt på expert av hela min släkt men den fungerade bra och tjänade trofast sitt syfte att underhålla. Men tiderna blev sämmre batterien dyrare och cd spelaren törstigare och tanken om en sådan häftig makapär jag sett en gång för många år sedan blev allt mer en dröm.

Men sedan hände det, jag började första året på gymnasiet vid det här laget hade min cd samling även utökats av bredband från nått år tillbaka och så en dag när jag satt och hade tråkigt på den timmes långa bussresan till skolan. Slog det mig som om en slägga hade krossat skallen, Jag behöver musik!
Det var bara ett problem min gamla cdspelare. Det kändes inte riktigt motiverande att börja använda denna stenålders maskin då allt fler hade skaffat sig mp3 spelare och minidisk. Men främst för att den var stor som ett hus.

Så glad i hågen till min nya ide slog jag alla rekord i 100m löpning fram till dörren och upp för trapporna för att starta datorn. Gud vilken tid det tog. Väl inne i windows (ja tyvärr windows) började jag tappert söka fakta innom området mp3 spelare som jag lämnat för så länge sedan och en sak som fortsatte dyka upp var en vit sak som kallades iPod och en annan svensk makapär vid namn Jens of Sweden, men vänta nu det var ju en sådan som alla andra hade och dyr var den med. När jag sedan frammförde mina avsikter för mina föreldrar blev dom genast krossade men jag stog fast som bambi gjorde på isen jag hade bestämt mig en iPod ska det va! dock så tyckte som vanligt min mor att det är inget att ha den här hysterin går över, men å andra sidan så tror hon att en hemmabio idag är något som bara kungen och hans gemener har råd med.

Så kom då dagen jag glad i hågen bestämt traskade in på SIBA haffade en försäljare och sa som i filmerna En sådan ska jag ha! Försäljaren kollade dock någon idiot förklarande på mig men gnuggade girigt händerna varpå min far och jag begedde oss hemmåt igen. När jag sedan kom tillbaka till skolan veckan efter blev min nya kärlek sågad och utstött. HÖHÖ 20Gb vad ska du med det till, fan va meningslöst, du skule tatt en JoS. Löd kommentarerna men jag stog ännu engång orubblig som bambi på isen och försvarade min nya vän med kontringar som jag får in många mer låtar änn du och utrymmet är bra för lagring av allt möjligt.
Dock det som mest talade emot min iPod var batteritiden på upp till 8timmar ständig vilket blir det samma som laddning.

Perioden efter att jag fått min iPod blev rebellisk jag slutade använda windows och började med linux för att sedan återgår till dualboot då jag var tvungen att spela massa spel för att klara vardagen sen så i september förra året var jag less på min Dell laptop (som även användes till spel) jag tycket mig nu ha större koll på dator marknaden men då jag inte är någon större beundrare av windows mer änn till spel så föll mina ögon på min iPod's släkting iBook sagt och gjort efter sågningar från alla håll så som min svåger sa vid kräftskivan apple hehe det är ju bra fikusar som använder de. Och då jag bestämt sa emot honom komm min kusin in med Jo men det stämmer ju, det är ju ett jävla äpple för fan. Lades den diskussionen ner och vi åter tog vårt snapsande och senare i September anlände den hem och jag vart ännu en gång frälst av en apple produkt Dock dröjde det inte länge förens min gamla trotjänare till iPod började ge efter batteriet varar fortfarnade 6timmer men det känns inte riktigt rätt så nu är jag här och har en iPod Video 30Gb på ingång och min gamla trotjänare får gå över till att vara extern lagring

resten står i profilen.

Amen.

Intressant läsning.
Alltid lika intressant att höra personer som konverterat över från Windows till Mac på både gott och ont.
Har du frågor om iPod och dylika frågor, sök gärna efter svaret innan ny tråd skapas.
Med hjälp av forumets sökfunktion som du hittar till höger i menyn här ovanför, hittar man svar på det mesta.

Välkommen till Apple's underbara värld och likaså till detta forumet.

Håller med Daniel, Intressant läsning.
Hoppas du kommer trivas här.

  • Medlem
  • 2006-01-27 01:03

tack tack ska ni ha.
Daniels: Jo jag brukar söka rätt flitigt har blivigt en mysig liten vana från linux användandet...

1
Bevaka tråden