FireWire på B/W G3 ??

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Har för första gången anslutit en FireWire-
enhet (ljud-apparat) till Firewire på min B/W
(en tidig 300) med 500 MHz Sonnet G3 ZIF...

Får det inte att fungera som det ska - det går
men är mycket instabilt... Körde förut 9.1 och har just uppgraderat till 9.2.2 - utan någon
förbättring.

Finns det kända problem med (tidiga) G3 när det
gäller Firewire (HW eller Firmware)... Finns det
i så fall något "fix" eller är det bara att ge
upp?? :-S

Mvh /Roland

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-06-08 16:47

Sitter själv på en B/W G3 350 som jag uppgraderat med ett nytt hårddiskkort (ATA 133)...dock har jag kvar samma processorkort som följde med maskinen. Arbetsminnet är 768 MB och jag kör på OS X.

De FireWire-enheter som jag anslutit till maskinen är dels en extern HD (LaClie) och dels min iPod. Ingen av dom har krånglat och kontakten fungerar smärtfritt.

Kan dina problem vara relaterade till Sonnet-kortet? Hur yttrar sig problemet och uppträder det sporadiskt?!?

Kolla in här om du kan finna några relaterade uppgraderingsproblem:

Accelerate YourMac - B/W G3 !

[ 08 Juni 2002, 16:49: Meddelandet ändrat av: Clavius ]

Jag undrar om det inte faktiskt är uppgraderingen till 9.2.2 som är boven...
Jag körde upp tre st G4-or på jobbet till 9.2.2, och helt plötsligt blev det en massa problem både med SCSI-raider och FW-hårddiskar. Plus att video-capture via FW blev grynig och raspig! Efter mycket trasslande fram och tillbaka så återställde jag dem till 9.1, och då försvann problemen!

Jag hade oxå stora problem med 9.2.2 i form av mystiska totalhaverier. Jag kastade ut eländet och kör nu 9.1 som Classic-miljö i OS X (och självständigt) utan några problem.

Tack för förslagen...

Om Sonnet-kortet är boven vet jag inte... Har inte
haft några direkta andra problem med det. Dock
har jag aldrig kopplat något på Firewireport
tidigare...

Angående 9.1 eller 9.2 - jag började med 9.1 och
det fungerade inte. Fick rådet från tillverkaren
att uppgradera till 9.2.2. Funktionen blev varken
bättre eller sämre.

Jag fick Macsbug av tillverkaren för att dom ska
kunna studera problemet närmare... De första jag
fått höra att det är relaterat till "Firewire
resets"....

Mvh /Roland :rolleyes:

1
Bevaka tråden