ta bort <p> taggarna i Dreamweaver 8

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Kungsbacka
  • 2006-12-05 18:12

Sedan jag bytte från pc till mac har jag haft problem med de jävla <p> taggarna. Jag använde tidigare 2004 MX versionen.

Så fort jag skall börja skriva text så läggs massa jävla <p> taggar, som gör massa radbrytningar i webbläsarna. Jag är så jävla trött på detta. Går det inte stänga av det på nåt sätt? Det fungerade fint i MX versionen, "det blev som man skrev det".

tacksam för hjälp

Text ska väl vara inom p-taggar?

Du kan ju alltid sätta marginalen på p-taggarna till noll om det stör dig.

P-taggarna representerar stycken, så de ska definitivt vara där. I stället för att försöka få bort dem bör man ändra stilmallen så att styckena formateras som man vill ha dem, t.ex. genom att justera marginalerna eller sätta indrag.

  • Medlem
  • Kungsbacka
  • 2006-12-06 00:32

Ok, <p> måste vara där? Men hur gör man så det ser ut som i dreamweaver när man lägger in en text i exempelvis en tabell. I webbläsaren blir det mellan rum överst och underst. Var ställer man in <p> till noll?

Jodå, det är ju ganska irriterande när det blir p-taggar överallt, speciellt när man får p-taggar inom p-taggar.
Ett vettigt tips för vem som helst som använder sig av WYSIWYG är att använda HTML Tidy. Detta är en plugin som städar (X)HTML-kod ordentligt enligt W3C-standarder. Antagligen finns det någon HTML Tidy plugin till DW, bara att söka. Annars kan man köra BBEdit eller någon annan kompetent text-editor med stöd för HTML Tidy. Det finns också några fristående program. Sök på versiontracker.com.

HTML Tidy projektsida: http://tidy.sourceforge.net/

Eller kör tidy online: http://infohound.net/tidy/

När det gäller din andra fråga "Var ställer man in <p> till noll?" så gör du det i din css-kod: (öppna lämpligen din css-fil (ditt style sheet) i dreamweaver så att du kan skriva text)

p{margin:0;padding:0;}

Om du exempelvis vill ha kvar marginal undertill så ser short-hand för det ut så här:

p{margin:0 0 10xp 0;padding:0;}

de fyra sifferpositionerna ovan funkar så här:
p{margin:top right bottom left;}

/ Benjamin

Du kan också trycka kommando + enter så får du ett <BR> istället om det gör dig gladare.

Sedan är min personliga åsikt att riktigt så många svordomar inte förbättrar ett inlägg. Jag vet hur arg man kan bli på program - men när du ber om hjälp så...

Jag inbillar mig, mot bakgrund av att du inte visste hur du skulle manipulera p-taggen, att du inte är så bekant med XHTML/CSS. Ursäkta om jag felaktigt behandlar dis som en novis på området. Men iaf:

Jag kan varmt rekommendera att du:

1) Skapar dina dokument som XHTML 1.0 Strict i Dreamweaver, så får du bättre kompabilitet och slipper en del gammal skit.

2) Alltid använder CSS för positioner, färger, stilar, inställningar, rubbet.. Även då du sitter och jobbar grafiskt i Dreamweaver bör du alltid prioritera CSS och inte ha någon formateringskod inline (inuti HTML-koden).

3) Läser på och lär dig CSS (och i viss mån XHTML). Det är nämligen skitenkelt, fungerar tusen ggr bättre än inline-kod och är som bekant både nutiden och framtiden.

Kolla in min källkod så ser du nog poängerna med ovanstående:

http://comvex.se/
http://comvex.se/style.css

Jag lägger emellanåt också upp lite ramverksdokument här:

http://www.webbutvecklarna.se/code/

I dessa är alltid css och eventuellt javascript infogat i dokumentet, för att lättare göra koden överskådlig när man studerar/experimenterar. Bara att flytta koden till externa filer vid behov.

/ Benj

1
Bevaka tråden