Rykte: Ipad-familjen totalrenoveras

Apple planerar nya varianter av samtliga Ipad-modeller, samt en ny storlek som ska avtäckas under ett event i mars.

Ett flertal rykten pekar mot att Apple planerar uppdaterade Ipad-modeller under våren. Förra året höll #Apple event i mars, där bland annat 9.7-tumsversionen av #Ipad Pro presenterades. Enligt en ny rapport från webbsajten Mac Otakara [Google-översatt] kommer Apple även i år hålla ett mars-event, där Ipad kommer att spela huvudrollen.

Tidigare uppgifter har gått isär huruvida Apple kommer att ta bort någon av sina nuvarande storlekar på Ipad, för att istället lansera en modell med 10,5-tumsskärm. Enligt den nya rapporten kommer mycket riktigt en sådan ny modell, men alla nuvarande storlekar behålls. Det skulle innebära totalt fyra #Ipad-storlekar med bildskärmar på 7.9, 9.7, 10.5 och 12.9 tum.

Den nya 10.5-storleken uppges få en ny design med extremt tunna ramar på framsidan, så att den fysiska storleken hamnar närmare dagens 9.7 tums Ipad Pro. Alla övriga varianter kallas i rapporten också Pro-modeller, vilket torde innebära fyra högtalare, True Tone-skärmar, Smart Connector, kamera på 12 megapixel och stöd för Apple Pencil.

Om rapporten stämmer skulle utbudet av Ipad därmed bli som följer:

  • Ny Ipad Pro med 10.5 tums bildskärm.

  • Ipad Pro 2 med 12.9 tums bildskärm.

  • Ipad Pro 2 med 9.7 tums bildskärm.

  • Ipad Pro med 7.9 tums bildskärm.

Det vore dock inte olikt Apple om flera av de nuvarande varianterna behålls i sortimentet och säljs till ett lägre pris. Den nya storleken av Ipad kommer enligt rapporten att kunna skeppas först i maj, men övriga modeller kommer att vara redo i mars kort efter eventet.

Kommentarer
5 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.