Rykte: Ipad-familjen totalrenoveras

Apple planerar nya varianter av samtliga Ipad-modeller, samt en ny storlek som ska avtäckas under ett event i mars.

Ett flertal rykten pekar mot att Apple planerar uppdaterade Ipad-modeller under våren. Förra året höll #Apple event i mars, där bland annat 9.7-tumsversionen av #Ipad Pro presenterades. Enligt en ny rapport från webbsajten Mac Otakara [Google-översatt] kommer Apple även i år hålla ett mars-event, där Ipad kommer att spela huvudrollen.

Tidigare uppgifter har gått isär huruvida Apple kommer att ta bort någon av sina nuvarande storlekar på Ipad, för att istället lansera en modell med 10,5-tumsskärm. Enligt den nya rapporten kommer mycket riktigt en sådan ny modell, men alla nuvarande storlekar behålls. Det skulle innebära totalt fyra #Ipad-storlekar med bildskärmar på 7.9, 9.7, 10.5 och 12.9 tum.

Den nya 10.5-storleken uppges få en ny design med extremt tunna ramar på framsidan, så att den fysiska storleken hamnar närmare dagens 9.7 tums Ipad Pro. Alla övriga varianter kallas i rapporten också Pro-modeller, vilket torde innebära fyra högtalare, True Tone-skärmar, Smart Connector, kamera på 12 megapixel och stöd för Apple Pencil.

Om rapporten stämmer skulle utbudet av Ipad därmed bli som följer:

  • Ny Ipad Pro med 10.5 tums bildskärm.

  • Ipad Pro 2 med 12.9 tums bildskärm.

  • Ipad Pro 2 med 9.7 tums bildskärm.

  • Ipad Pro med 7.9 tums bildskärm.

Det vore dock inte olikt Apple om flera av de nuvarande varianterna behålls i sortimentet och säljs till ett lägre pris. Den nya storleken av Ipad kommer enligt rapporten att kunna skeppas först i maj, men övriga modeller kommer att vara redo i mars kort efter eventet.

Kommentarer
5 svar

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.