Rykte: Ipad-familjen totalrenoveras

Apple planerar nya varianter av samtliga Ipad-modeller, samt en ny storlek som ska avtäckas under ett event i mars.

Ett flertal rykten pekar mot att Apple planerar uppdaterade Ipad-modeller under våren. Förra året höll #Apple event i mars, där bland annat 9.7-tumsversionen av #Ipad Pro presenterades. Enligt en ny rapport från webbsajten Mac Otakara [Google-översatt] kommer Apple även i år hålla ett mars-event, där Ipad kommer att spela huvudrollen.

Tidigare uppgifter har gått isär huruvida Apple kommer att ta bort någon av sina nuvarande storlekar på Ipad, för att istället lansera en modell med 10,5-tumsskärm. Enligt den nya rapporten kommer mycket riktigt en sådan ny modell, men alla nuvarande storlekar behålls. Det skulle innebära totalt fyra #Ipad-storlekar med bildskärmar på 7.9, 9.7, 10.5 och 12.9 tum.

Den nya 10.5-storleken uppges få en ny design med extremt tunna ramar på framsidan, så att den fysiska storleken hamnar närmare dagens 9.7 tums Ipad Pro. Alla övriga varianter kallas i rapporten också Pro-modeller, vilket torde innebära fyra högtalare, True Tone-skärmar, Smart Connector, kamera på 12 megapixel och stöd för Apple Pencil.

Om rapporten stämmer skulle utbudet av Ipad därmed bli som följer:

  • Ny Ipad Pro med 10.5 tums bildskärm.

  • Ipad Pro 2 med 12.9 tums bildskärm.

  • Ipad Pro 2 med 9.7 tums bildskärm.

  • Ipad Pro med 7.9 tums bildskärm.

Det vore dock inte olikt Apple om flera av de nuvarande varianterna behålls i sortimentet och säljs till ett lägre pris. Den nya storleken av Ipad kommer enligt rapporten att kunna skeppas först i maj, men övriga modeller kommer att vara redo i mars kort efter eventet.

Kommentarer
5 svar

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?