Rykte: Ipad-familjen totalrenoveras

Apple planerar nya varianter av samtliga Ipad-modeller, samt en ny storlek som ska avtäckas under ett event i mars.

Ett flertal rykten pekar mot att Apple planerar uppdaterade Ipad-modeller under våren. Förra året höll #Apple event i mars, där bland annat 9.7-tumsversionen av #Ipad Pro presenterades. Enligt en ny rapport från webbsajten Mac Otakara [Google-översatt] kommer Apple även i år hålla ett mars-event, där Ipad kommer att spela huvudrollen.

Tidigare uppgifter har gått isär huruvida Apple kommer att ta bort någon av sina nuvarande storlekar på Ipad, för att istället lansera en modell med 10,5-tumsskärm. Enligt den nya rapporten kommer mycket riktigt en sådan ny modell, men alla nuvarande storlekar behålls. Det skulle innebära totalt fyra #Ipad-storlekar med bildskärmar på 7.9, 9.7, 10.5 och 12.9 tum.

Den nya 10.5-storleken uppges få en ny design med extremt tunna ramar på framsidan, så att den fysiska storleken hamnar närmare dagens 9.7 tums Ipad Pro. Alla övriga varianter kallas i rapporten också Pro-modeller, vilket torde innebära fyra högtalare, True Tone-skärmar, Smart Connector, kamera på 12 megapixel och stöd för Apple Pencil.

Om rapporten stämmer skulle utbudet av Ipad därmed bli som följer:

  • Ny Ipad Pro med 10.5 tums bildskärm.

  • Ipad Pro 2 med 12.9 tums bildskärm.

  • Ipad Pro 2 med 9.7 tums bildskärm.

  • Ipad Pro med 7.9 tums bildskärm.

Det vore dock inte olikt Apple om flera av de nuvarande varianterna behålls i sortimentet och säljs till ett lägre pris. Den nya storleken av Ipad kommer enligt rapporten att kunna skeppas först i maj, men övriga modeller kommer att vara redo i mars kort efter eventet.

Kommentarer
5 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.